Kelemen Hunor, despre viitorul premier: Gen Ciolos, gen Bogdan Olteanu, care nu intra in competitia politica la anul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Szasz Jutka – Mediafax, Vasile Magradean Publicat la: 07.11.2015 16:24 Ultima actualizare: 07.11.2015 16:25

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune ca, in viziunea Uniunii, un premier potrivit sa conduca un guvern tehnocrat ar fi de genul lui Dacian Ciolos sau Bogdan Olteanu, o persoana care nu intra, anul viitor, in competitie politica si care sa aiba in spate o cariera solida de alt gen decat politica.

Kelemen Hunor a fost intrebat, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), care ar trebui sa fie portretul unui premier potrivit, in viziunea UDMR, care sa conduca un guvern tehnocrat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Gen Dacian Ciolos, gen Bogdan Olteanu, un om care nu intra in competitie politica anul viitor, care are in spate o cariera solida de alt gen decat politica si nu este implicat in aceasta perioada in proiecte politice si nu doreste sa fie implicat in proiecte politice si nu va folosi instrumente guvernamentale in competitia politica de anul viitor. Am spus genul si nu este o propunere de persoane”, a raspuns Kelemen.

El a afirmat ca nominalizarea premierului este atributul presedintelui, iar partidele nu trebuie sa dea impresia ca vor sa ia ceva din atributul presedintelui.
„Este atributul si responsabilitatea presedintelui de a veni cu o propunere, cu o nominalizare”, a spus Kelemen.
El a afirmat ca UDMR se va prezenta la a doua runda de consultari pe care le va convoca seful statului, sperand ca pana saptamana …

spot_imgspot_img