Kelemen Hunor, dupa intalnirea cu PSD: Mi-a placut ca Dancila a raspuns la toate intrebarile fara sa se uite la Dragnea

UPDATE Liviu Dragnea,?presedintele PSD, a precizat, marti, dupa intalnirea pe care social-democratii au avut-o cu reprezentantii UDMR, ca nu au avut loc negocieri.

“Nu au fost negocieri. Viorica Dancila a primit foarte multe intrebari despre educatie, administratie, sanatate, infrastructura, functionari publici (….) S-a discutat despre fonduri europene, preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. (…) Este loc de mai bine, cred si sper sa avem o relatie mai buna de colaborare””, a spus Dragnea, dupa intalnirea cu grupul parlamentar al UDMR.
Intrebat despre declaratiile fostului premier Mihai Tudose referitoare la pedeapsa cu moartea, dar si despre cele privind steagul secuiesc, Dragnea a punctat ca “”este foarte usor sa dezbini si sa produci scandal””.
“Eu m-am exprimat si telefonic, chiar in acea zi, la domnul Hunor. Spiritele erau destul de inflamate, dar acum spun public, ne delimitam fara ezitare de acele declaratii, nu suntem de acord cu introducerea pedepsei cu moartea. (…) Chiar daca a vrut sa spuna altceva, efectul a fost devastator. (…) Este Anul Centenarului si putem toti sa facem eforturi sa gasim toate proiectele care ne unesc. (…) Este foarte usor sa dezbini, sa produci scandal””, a mai spus Dragnea, adaugand ca la intalnirea cu UDMR nu s-a discutat subiectul autonomiei.
Kelemen Hunor despre Viorica Dancila: Mi-a placut ca a raspuns la toate intrebarile fara sa se uite la Dragnea

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca i-a placut la premierul desemnat, Viorica Dancila, faptul ca a raspuns la toate intrebarile fara sa se uite la liderul PSD, Liviu Dragnea.
“Mi-a placut ca a raspuns la toate intrebarile fara sa se uite la presedintele Dragnea. Tot ce s-a vehiculat in presa ca nu stie, ca nu raspunde, nu s-a adeverit. (…) Stia exact domeniul, stia sa raspunda. Nu mi s-a parut ca ar fi un om care tot timpul s-ar astepta de la cineva sa primeasca un impuls ce sa spuna”, a afirmat Kelemen Hunor.
El a precizat ca a discutat cu Dragnea si Dancila, alaturi de parlamentarii UDMR, despre invatamant, infrastructura, dezvoltare regionala.
“Vom astepta programul de guvernare, lista Cabinetului. Azi nu am discutat despre ministri. E treaba lor cand vor lua o decizie si cine vor fi ministrii. (…) Decizia o vom lua luni, 29 ianuarie, dupa audierile in comisiile de specialitate, la sedinta grupurilor reunite. Am convocat o sedinta luni, la 12,00”, a anuntat liderul UDMR.

_______?
Liviu Dragnea si Viorica Dancila negociaza votarea guvernului. Intrebat, luni, de corespondentul Mediafax, in ce masura UDMR este interesata sa intre la guvernare, Kelemen Hunor a raspuns negativ.
“Nu, este exclus. Nici nu exista o astfel de solicitare, nici nu exista o astfel de propunere, nici din partea noastra, nici din partea coalitiei PSD – ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu exista intentie, nu exista solicitare, pentru noi acest subiect …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *