Kelemen Hunor: UDMR nu va semna motiunea de cenzura initiata de PNL si USR impotriva Guvernului Tudose

Kelemen Hunor afirma ca “la prima vedere, sunt niste masuri neoliberale. Transferul contributiilor de la angajator la angajat e conform principiului filosofiei fiscale neoliberale, precum si scaderea taxei cotei unice de la 16% la 10%. Problema pana la urma este ca a fost introdus acest pachet de masuri fara o pregatire prealabila, mult prea brutal, mult prea radical si rezolva cateva probleme importante, dar va crea alte probleme mult mai importante pe termen mediu, pe termen lung, daca nu se va trece si la o reforma administrativa”.
Liderul UDMR anunta ca formatiunea sa va depune amendamente la masurile fiscale adoptate de Guvern.
“Vom depune amendamente. In primul rand, vrem sa echilibram bugetele autoritatilor locale si sa spunem ca 100% din impozitul pe venit ramane la dispozitia autoritatilor locale (…). Apoi, noi vom propune ca acel 1% sa fie optional pentru firmele care au un rulaj de pana la un milion de euro, sa nu fie obligatoriu”.
Intrebat daca UDMR va sustine motiunea de cenzura a PNL si USR, Kelemen Hunor a raspuns ca “motiunea de cenzura este binevenita oricand, dar in acest moment, aceasta motiune de cenzura nu are o finalitate dorita, pentru ca PSD si ALDE au o majoritate stabila, cifric. Eu ma mir …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *