Kelemen: Concurenta intre formatiunile maghiare pune probleme dar estimam rezultate apropiate de 2008

Postat la: 02.06.2012 19:53 Ultima actualizare: 02.06.2012 20:02

Mediafax//Cristina Nichitus
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, ca existenta mai multor formatiuni politice maghiare pune probleme la alegerile locale, dar estimeaza ca rezultatul va fi similar celui din 2008, afirmand ca nu vede o colaborare cu formatiunile concurente nici pentru alegerile generale.
Prezent la UDMR Arad, Kelemen Hunor a declarat, intr-o conferinta de presa, ca alegerile locale din acest an impun un efort mai mare de mobilizare a electoratului maghiar, comunitatea confruntandu-se cu “apatie si absenteism”, conform sondajelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Liderul UDMR a declarat ca o problema o reprezinta si existenta mai multor formatiuni politice care se adreseaza comunitatii si creeaza concurenta.
“Concurenta intre formatiunile politice din sanul comunitatii maghiare ne creeaza probleme de care trebuie sa tinem cont”, a spus Kelemen Hunor.
El s-a declarat totusi convins ca rezultatul alegerilor locale pentru UDMR va fi similar celui din 2008 la nivel national: “Va fi unul similar, in jur de 186 de primari, patru presedinti de Consiliul Judetean si o prezenta de cateva mii de consilieri locali si judeteni”.
Intrebat daca intrevede posibilitatea colaborarii intre formatiunile maghiare pentru alegerile generale, Kelemen Hunor a spus ca “usa UDMR ramane deschisa”, dar ca nu crede ca va fi posibil.
“Nu trebuia sa se faca o campanie negativa si noi am avut parte de o companie negativa din partea formatiunilor lui Tokes si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *