Kelemen: Daca Monica Macovei considera ca va castiga capital electoral criticand UDMR, se insala

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca europarlamentarul PDL Monica Macovei “se insala”, daca crede ca va castiga capital electoral criticand UDMR, catalogand, totodata, drept “o melodie veche” afirmatia lui Macovei ca reprezentantilor Uniunii “nu le plac masurile anticoruptie”.
Kelemen Hunor a declarat, sambata, jurnalistilor, la Valea Crisului, in judetul Covasna, ca este “o melodie veche” afirmatia europarlamentarului PDL Monica Macovei conform careia reprezentantilor UDMR “nu le plac masurile anticoruptie”, transmite corespondentul Mediafax.
“Monica Macovei are aceasta melodie veche, ea canta aceasta melodie de cand o cunoastem. Resping aceste acuzatii, nu este adevarat. Eu cred ca Monica Macovei ar trebui sa se ocupe de alte lucruri, dar nu-i dau eu sfaturi”, a spus presedintele UDMR.
Kelemen a afirmat ca, daca Monica Macovei considera ca va castiga capital electoral criticand UDMR, “se insala”.
“Este in campanie electorala si, daca ea crede ca criticandu-i pe oamenii nostri va castiga alegeri sau va aduna capital electoral, eu cred ca se insala. Este o declaratie veche a doamnei Macovei, ea va mai face astfel de declaratii si peste 20 de ani, la adanci batraneti, nu este nicio problema, ne-am obisnuit”, a spus Kelemen Hunor.
Totodata, Kelemen a afirmat ca membrii comunitatii maghiare sunt cei mai indreptatiti sa vorbeasca despre un standard la nivel european in ceea ce priveste drepturile minoritatilor nationale, si nu Monica Macovei sau altii.
“Atunci putem vorbi despre un standard la nivel european in ceea ce priveste drepturile minoritatilor nationale cand spunem noi, maghiarii, ca s-a rezolvat problema. Pana cand noi nu spunem acest lucru si spune Monica Macovei sau altii, lasati-ma sa va spun ca am o oarecare indoiala daca este asa sau nu. Deci, sa ne intrebe pe noi Monica Macovei daca vrea sa stie ce credem noi despre comunitatea noastra, despre viata si viitorul comunitatii noastre si atunci cand noi vom spune ok, atunci va fi ok. Pana cand noi spunem ca nu e ok, degeaba spune Monica Macovei ca e ok, pentru ca nu e”, a sustinut presedintele UDMR.
Kelemen a mentionat ca, daca toate problemele ar fi fost rezolvate la acest capitol, UDMR nu ar mai trebui sa includa in programul sau problema minoritatilor nationale.
“Daca totul ar fi in ordine, nu am mai milita si nu am mai pune in programul nostru problematica minoritatilor, problematica comunitatii nationale, a celei maghiare. In fiecare zi pentru fiecare scoala, pentru fiecare clasa, pentru fiecare drept trebuie sa ducem o lupta, nu-i nicio problema cu asta fiindca pana cand se vor rezolva asta o sa facem, dar nu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *