Kelemen: UDMR nu a luat inca o decizie privind referendumul, dar probabil ca vom merge pe ideea ca este o chestiune de constiinta

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, la Adevarul Live, ca UDMR nu a luat inca o decizie privind referendumul, dar probabil ca vom merge pe ideea ca este o chestiune de constiinta, pentru ca nu poti sa impui o anumita atitudine intr-o problema atat de sensibila. El spune insa ca nu poti sa-i spui unui copil ca nu are familie daca parintii nu sunt casatoriti sau daca este crescut de un singur parinte si ca, de aceea, trebuie reglementat parteneriatul civil, pentru ca este important copilul si el nu trebuie discriminat.

“Noi inca nu am luat o decizie, dar dupa cum se contureaza discutia cu colegii e o treaba de constiinta pentru ca nu poti sa impui o atitudine obligatorie intr-o chestiune atat de sensibila”, a afirmat liderul UDMR.
Intrebat daca el personal va merge la vot, Kelemen Hunor a raspuns: “Asta nu stiu sa va spun astazi. Eu nu sunt pe persoana fizica. (…) Azi e mult prea devreme sa spun daca eu personal voi merge la vot sau nu. In UDMR vom contura o pozitie legata de referendum.”
Kelemen a aratat ca problemele in aceasta privinta “sunt extrem de clare, dar in acelasi timp extrem de confuze, pentru ca toata lumea vorbeste despre un lucru care deja exista in legislatia romaneasca”. “Vorbim despre un lucru care s-a stricat in Constitutia din 1991, cand a fost introdus acel articol care face confuzie intre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *