Kia se redefineste cu Kee

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Conceptul pe care Kia il aduce la Frankfurt este opera integrala a lui Peter Schreyer, designerul venit de la Audi in 2006. Kia Kee reprezinta esenta designului pe care il vor ingloba de acum inainte toate modelele coreenilor. Kee este un coupe cu doua usi, construit pentru patru persoane. Prin liniile sale de design, prin culoare sau prin detalii, Kee incearca sa semnalizeze noua imagine a Kia.

Intr-adevar, privita din fata Kee lasa o impresie puternica gratie asezarii ultrasportive a mastii, a faruruilor si a pozitiilor. Acestea din urma sunt create cu ajutorul LED-urilor si urmaresc conturul exterior al barii fata oferind o aura misterioasa si agreseva. Culaorea verde fosforescent a conceptului reuseste sa il individualizeze, cu toate si Volkswagen a ales o nuanta asemanatoare pentru un concept de-al sau, tot coupe, pe care l-a prezentat in urma cu cateva luni.

?Kee este construita intr-un limbaj puternic, dar usor de inteles si recunoscut. Am urmarit sa putem multiplica imaginea regasita la Kee si la alte modele viitoare, fie de clasa compacta, SUV sau mini? declara Schreyer. La interior Kee foloseste doar alb si negru, cu insertii de metal doar acolo unde este nevoie: pe portiere, pe bord si la schimbator.

Sub capota Kee ascunde un motor de ultima generatie in 6 cilindri, cu o capacitate de 2.7 litri. Cei 200 de CP pe care ii produce sunt transmisi catre roti printr-o cutie de viteze automata in 6 rapoarte.

spot_imgspot_img