Kievul respinge federalizarea asupra careia insista Moscova

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe?a reafirmat propunerea Moscovei de a organiza un dialog panucrainean pentru stabilirea principiilor reformei constitutionale in aceasta tara, intr-o convorbire telefonica purtata marti cu sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, informeaza Agerpres.
Aceasta convorbire telefonica a avut loc la initiativa Inaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe si politica de securitate, precizeaza agentia de presa amintita.
“Partea rusa si-a reiterat propunerea de a lansa un veritabil dialog paneuropean cu toate fortele politice si toate regiunile din Ucraina in vederea elaborarii principiilor universale acceptabile pentru angajarea unei reforme constitutionale” in fosta republica sovietica, mentioneaza comunicatul.
Cei doi inalti oficiali au discutat in detaliu despre criza din Ucraina “in contextul unor posibile masuri privind o contributie internationala la reglementarea” acesteia.
La Washington, secretarul de stat american John Kerry a declarat marti ca a ajuns la un acord cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov in privinta desfasurarii unei reuniuni cvadripartite in criza ucraineana saptamana viitoare in Europa. “Am convenit cu ministrul rus de externe asupra organizarii unei intalniri in Europa cu reprezentanti ai UE si Ucrainei la care vom discuta caile de dezamorsare a situatiei si reforma constitutionala in Ucraina”, a afirmat Kerry, intr-un discurs sustinut in Comisia senatoriala pentru relatii internationale, transmite Interfax-Ukraina.
Kievul este dispus la o reglementare internationala a situatiei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *