Kievul si separatistii vor relua negocierile de la Minsk pentru pacea din Ucraina

Ucraina si separatistii prorusi din regiunile Lugansk si Donetk (estul Ucrainei ) – teatrul unui conflict armat de peste un an – isi vor relua negocierile miercuri (6 mai), la Minsk, pentru a discuta cu privire la modul in care este pus in aplicare acordul de pace din 12 februarie, potrivit Efe si RIA Novosti.

“Am primit o invitatie pentru intalnirea de la Minsk, care va avea loc la 6 mai” in cadrul Grupului de contact (Ucraina, reprezentanti ai separatistilor din Lugansk si Donetk, OSCE si Rusia), a confirmat Denis Pusilin, negociator din partea autoproclamatei “republici populare” Donetk.
Separatistii spera ca la aceasta reuniune sa-si inceapa activitatea grupurile de lucru pentru punerea in aplicare a aspectelor politice ale acordului de la Minsk din februarie.
Pusilin a cerut duminica reluarea de urgenta a negocierilor dupa o noua escaladare a tensiunilor in estul Ucrainei, in conditiile in care ambele parti se acuza reciproc de incalcarea armistitiului.
Rebelii prorusi au denuntat bombardamente cu arme grele efectuate de fortele guvernamentale asupra bastionului lor principal Donetk.
Potrivit negociatorului separatist, “fortele insurgente sunt pe cale sa-si reia actiunile militare pe scara …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *