Klaus Iohannis a convocat CSAT in data de 4 septembrie pe tema rectificarii bugetare

“Secretariatul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a initiat procedurile pentru emiterea unei hotarari a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificand in acest sens si Ministerul Finantelor Publice in data de 21 august a.c.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pentru emiterea unei hotarari a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.
Intrucat nu toti membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru data de marti, 4 septembrie a.c., ora 13:00, avand inscrisa pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018.
Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea si regulamentul de organizare si functionare”, a anuntat Administratia prezidentiala.
Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, ca rectificarea bugetara ar fi trebuit sa fie adoptata in sedinta de joi a Guvernului, precizand ca, din pacate, presedintele Klaus Iohannis “nu a gasit deschiderea sau poate nu a avut timp” sa convoace CSAT pentru avizarea rectificarii. Dancila a mai spus ca, in aceste conditii, Guvernul a luat decizia de a cere presedintelui convocarea in regim de urgenta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.
“Rectificarea bugetara este unul dintre cele mai importante proiecte ale Guvernului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *