Klaus Iohannis a incuviintat cererea de urmarire penala, in cazul lui Petre Toba

Presedintele Klaus Iohannis a incuviintat, joi, cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de a incepe urmarirea penala a fostului ministru de Interne Petre Toba.
“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Toba Petre, Ministrul Afacerilor Interne in perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008”, precizeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat de presa remis redactiei.
CITESTE si comentariul?Andreei Pora:?Obrazul gros al spalatorilor lui Toba
“Chiar daca in final Toba va primi verdictul de plagiator, in pofida proptelelor politice de care a beneficiat din partea PSD, faptul ca pana si dupa reforma CNATDCU un astfel de caz a fost posibil arata cat de puternic este sistemul care isi infiltreaza oamenii peste tot…” -?citeste continuarea aici.
Potrivit sursei citate,?Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestei cereri.
Petre Toba si-a dat demisia joia trecuta, fiind implicat in dosarul privind coruptia la DIPI, in care?Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz presedintelui Romaniei pentru inceperea urmaririi penale. El este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi refuzat sa desecretizeze documente care atestau cheltuirea nelegala a fondurilor Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), serviciul secret al Internelor.?Solicitarea vine dupa ce sase sefi ai DIPI si 18 ofiteri inalti ai departamentului de informatii au fost pusi sub acuzare pentru ca ar fi decontat nelegal bani destinati actiunilor operative. Dupa ce au facut deconturi fictive, conducerea DIPI a secretizat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *