Klaus Iohannis comenteaza reducerea temporara a CAS: Este o “electorata” pentru mediul de afaceri

de Departamentul Politic – Mediafax Publicat la: 12.06.2014 22:27 Ultima actualizare: 12.06.2014 22:28

Reducerea temporara a CAS este o “electorata” pentru mediul de afaceri, iar Victor Ponta “demonstreaza tuturor ca singurul model economic pe care il utilizeaza este castigul electoral”, a declarat, joi, presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis.

“Reamintim faptul ca PNL s-a pronuntat ferm in favoarea reducerii poverii fiscale asupra muncii inca de la inceputul anului 2013, care era de fapt, din punct de vedere economic, momentul optim de stimulare a mediului de afaceri prin reducerea CAS la angajator.Este ingrijorator faptul ca Guvernul nu a reusit sa convinga FMI in privinta reducerii CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. Dupa declaratii de intentie dintre cele mai optimiste, chiar asigurari certe pe care Victor Ponta le-a dat in repetate randuri, ca va convinge FMI in ceea ce priveste reducerea poverii fiscale asupra muncii, amanarea evaluarii acordului cu FMI este un esec major pe care Victor Ponta si Guvernul PSD trebuie sa si-l asume”, se spune intr-o declaratie a lui Iohannis, remisa agentiei MEDIAFAX.
Iohannis sustine ca, faptul ca “FMI nu a fost de acord cu reducerea CAS, demonstreaza ca Guvernul nu si-a facut temele, asa cum a anuntat in Memorandumul semnat in februarie 2014”.

“De fapt, Guvernul nu a adaptat “cadrul fiscal-bugetar” astfel incat reducerea CAS sa devina sustenabila si in ochii organismelor financiare internationale”, afirma Iohannis si conchide: “In aceste conditii, decizia Guvernului reprezinta un semnal de alarma pentru mediul de afaceri.”.
Contributiile de asigurari sociale vor fi reduse la angajator cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *