Klaus Iohannis il primeste astazi pe presedintele Confederatiei Elvetiene, aflat in vizita oficiala in Romania

Ceremonia primirii oficiale este programata la ora 10.30, iar la ora 12.00 cei doi presedinti vor sustine o declaratie de presa comuna.
In cadrul discutiilor vor fi abordate modalitatile de dezvoltare a relatiilor bilaterale, aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda europeana, inclusiv contributia financiara elvetiana la Fondul de Coeziune al UE, precum si teme regionale, informeaza Administratia prezidentiala.
Vizita in Romania se inscrie in contextul intensificarii dialogului bilateral, respectiv al preluarii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019. Astfel, discutiile se vor concentra si asupra relatiei Elvetiei cu Uniunea Europeana.
Presedintele Klaus Iohannis va prezenta prioritatile Presedintiei romane a Consiliului UE si va asigura, cu acest prilej, partea elvetiana ca Romania va continua sa sprijine, inclusiv din aceasta pozitie, promovarea unui dialog deschis si constructiv, reciproc avantajos, intre Uniunea Europeana si Confederatia Elvetiana in toate aspectele acestei relatii, precizeaza sursa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *