Klaus Iohannis l-a primit pe presedintele Sloveniei, Borut Pahor, la Cotroceni UPDATE

UPDATE Presedintele Klaus Iohannis l-a primit marti dimineata pe omologul sau sloven Borut Pahor la Palatul Cotroceni, pe o ninsoare intensa.
Cei doi au avut discutii oficiale si vor sustine o declaratie de presa.
________
Vizita in Romania are loc in contextul celebrarii, in 2017, a 25 de ani de relatii diplomatice intre cele doua tari, respectiv al preluarii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.
Potrivit Administratiei prezidentiale, discutiile vor fi axate pe dezvoltarea si aprofundarea relatiei bilaterale foarte bune si a cooperarii in plan european, urmand a fi discutate modalitatile de intensificare a dialogului politic dintre Romania si Slovenia, precum si a cooperarii economice, prin aprofundarea contactelor intre actorii economici din cele doua tari.
Totodata, cei doi omologi vor aborda subiecte aflate pe agenda europeana, regionala, internationala si de securitate. Astfel, presedintii Romaniei si Sloveniei vor discuta despre prioritatile Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, despre procesul de reflectie asupra viitorului european, in conditiile in care Summit-ul de la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *