Klaus Iohannis participa la Summitul NATO B9, unde se discuta despre securitatea in zona Mirii Negre

Administratia Prezidentiala anunta ca presedintele Klaus Iohannis participa, joi, la Summitul Formatului Bucuresti 9 (B9), care va avea loc la Košice, Republica Slovaca.
La eveniment vor participa sefii de stat din Republica Bulgaria, Republica Ceha, Republica Estonia, Ungaria, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polona si Republica Slovaca, precum si Secretarul General al NATO.
“Vor fi abordate teme majore aflate in prezent pe agenda NATO, cu accent pe situatia de securitate din vecinatatea Aliantei, inclusiv in regiunea Marii Negre, respectiv pe combaterea amenintarilor hibride si consolidarii rezilientei, in actualul context international. De asemenea, consolidarea prezentei aliate inaintate, sprijinul pentru partenerii estici si pentru cei din regiunea Balcanilor de Vest vor ocupa un loc important in cadrul discutiilor. La finalul reuniunii, va fi adoptata o declaratie comuna, care va evidentia evaluarile si obiectivele comune ale statelor participante la acest format, inclusiv in pregatirea urmatorului Summit aliat, preconizat pentru finalul acestui an”, anunta Administratia Prezidentiala.?
Formatul Bucuresti (B9) a fost lansat la initiativa presedintilor Romaniei si Poloniei. Primul Summit al Formatului a avut loc in noiembrie 2015, la Bucuresti, iar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *