Klaus Iohannis pleaca intr-o vizita de doua zile la Munchen, unde va primi premiul Fundatiei “Hanns Seidel”

Fundatia “Hanns Seidel” si conducerea Uniunii Crestin-Sociale din Germania (CSU) au decis, in unanimitate, acordarea, in 2018, a premiului “Franz Josef Strauss” presedintelui Klaus Iohannis, pentru promovarea, in mod constructiv si vizionar, de-a lungul intregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societati unite si a increderii in proiectul european, precizeaza un comunicat al Administratiei prezidentiale.
Distinctia “Franz Josef Strauss” este insotita si de un premiu in valoare de 10.000 de euro, pe care presedintele Klaus Iohannis a decis sa il doneze in scop caritabil Fundatiei “Un copil, o speranta”, care deruleaza proiecte in domenii precum sanatatea, educatia si asistenta sociala, printre acestea aflandu-se si programe pentru sprijinirea copiilor diagnosticati cu autism si Sindromul Down. Fundatia a primit, in cadrul editiei de anul acesta a Galei Nationale a Excelentei in Asistenta Sociala, premiul “Institutia Anului”, ca incununare a celor 20 de ani de activitate in beneficiul copiilor vulnerabili si al familiilor acestora.
?
In cadrul ceremoniei care se va desfasura la München, discursul?Laudatio?va fi rostit de catre Barbara Stamm, presedintele Parlamentului din Bavaria. De asemenea, vor mai sustine alocutiuni presedintele Fundatiei Hanns Seidel, Ursula Männle, si premierul landului bavarez, Markus Soder.
Acest premiu se decerneaza incepand cu anul 1996 unor personalitati care s-au facut remarcate in politica, afaceri, societate si cultura, care promoveaza pacea, libertatea, respectarea legii si democratia. Printre laureatii premiului se numara fostul cancelar german Helmut Kohl, fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii George H. W. Bush, presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si fostul secretar de stat american, diplomatul Henry A. Kissinger.
“Cred ca este o recunoastere a pozitiei mele publice, nu doar din ultimul an, ci din anii de cand fac politica. Este un premiu care ma onoreaza. Fundatia “Hanns Seidel” din Bavaria este una dintre cele mai vechi si respectate fundatii din Germania si acest premiu a fost acordat doar catorva politicieni si ma simt onorat sa ma numar, incepand de sambata, cand voi primi premiul, intre ei”, a declarat miercuri presedintele Iohannis.
Intrebat ce va face cu cei 10.000 de euro pe care ii va primi impreuna cu distinctia, Klaus Iohannis a precizat: “Am decis sa nu iau eu acesti bani, ci sa ii donez pentru un scop caritabil. Am gasit o fundatie – Fundatia “Un copil, o speranta”, care are rezultate foarte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *