Klaus Iohannis si Viorica Dancila, mesaje de Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Guvernul Romaniei: Promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura, una din temele centrale ale solidaritatii UE
Guvernul Romaniei a transmis, duminica, un mesaj cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului in care afirma ca s-au facut pasi importanti in directia comemorarii victimelor Holocaustului si a promovarii educatiei despre Holocaust. In plus, reprezentantii Guvernului afirma ca promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura reprezinta una din temele centrale ale stimularii solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene.
“Guvernul Romaniei reitereaza angajamentul pentru lupta impotriva antisemitismului si pentru a incrimina negarea Holocaustului si incitarea la antisemitism, incurajand solidaritatea si spiritul civic ca fundamente pentru o societate democratica si moderna. Totodata, in contextul detinerii Presedintiei rotative a Consiliului UE, Romania are ca obiectiv coeziunea valorilor comune. Iar promovarea combaterii eficiente a rasismului, intolerantei, xenofobiei, populismului, antisemitismului si descurajarea discursului bazat pe ura reprezinta una din temele centrale ale stimularii solidaritatii si coeziunii Uniunii Europene”, a transmis, duminica, Guvernul Romaniei, cu ocazia prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
Potrivi documentului, “Romania a realizat, in ultima perioada de timp, in plan intern, pasi importanti in directia comemorarii victimelor Holocaustului si a promovarii educatiei despre Holocaust”.
Guvernul face referire la exercitarea, in perioada martie 2016 – martie 2017, Presedintiei Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului, dar si la adoptarea unei legi speciale privind combaterea antisemitismului.
“Reiteram ca promovarea diversitatii, a respectului fata de celalalt, a egalitatii de sanse reprezinta principii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *