Klaus Iohannis, apel la prudenta. De ce a respins Codul Fiscal

Klaus Iohannis, apel la prudenta. De ce a respins Codul Fiscal

Presedintele Klaus Iohannis reia explicatiile privind motivele pentru care a retrimis Parlamentului Codul Fiscal pentru reexaminare. In mesajul dat cu ocazia Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate, seful statului cere din nou prudenta si responsabilitate in plan fiscal.

Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta, iar pentru consolidarea performantelor recente politicile fiscal-bugetare trebuie sa fie sustenabile, a fost mesajul transmis, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis, cu ocazia Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate – ERMAS 2015, care are loc la Cluj-Napoca.
“”Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am facut acest lucru cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar. Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza foarte mult maniera in care se realizeaza aceasta. Pentru consolidarea performantelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie sa fie sustenabile. Dezvoltarea reala, calitativa se obtine prin politici economice bine gandite, care depasesc interesele politice si rezolva problemele profunde ale economiei noastre””, a afirmat presedintele, care a fost reprezentat la eveniment de consilierul prezidential Cosmin Marinescu.Seful statului a salutat evenimentul care prilejuieste intalnirea economistilor romani din strainatate, spunand ca este “”nu doar un motiv de comuniune si regasire a colegilor de profesie, ci si o ocazie speciala de dezbatere a ideilor economice””.””Ma bucura sa stiu ca sunt multi ca dumneavoastra, care exceleaza prin profesionalism si dedicatie, care ne reprezinta tara, prin performante deosebite, peste tot in lume. Ii felicit pe toti economistii romani, din strainatate si din tara, cu speranta participarii tuturor, prin studiile si cercetarile dumneavoastra, la imbunatatirea politicilor si deciziilor economice ale Romaniei. Este important ca viziunea si experienta dumneavoastra sa nu ramana neimpartasite, pentru a fi convinsi ca vom adauga valoare catre Romania si pentru Romania””, a completat Iohannis.In opinia sa, schimbarea profunda inseamna educatie, in mod necesar si prioritar, “”caci educatia este ingredientul cu adevarat indispensabil pentru dezvoltarea oricarei societati””.””Asa cum am spus si in alte randuri, o societate nu poate fi, pe termen mediu sau lung, mai buna decat sistemul sau de educatie. Prosperitatea, performanta economica, buna guvernare, democratia insasi se bazeaza pe calitatea capitalului uman. Romania va deveni competitiva si prospera pe masura ce educatia va evolua si ea in aceasta directie. Cu totii ne dorim ca noile generatii sa poata performa cat mai bine, iar eficienta sa devina criteriu determinant, indiferent de domeniul de activitate, concurential, privat sau public””, a mai transmis presedintele.Potrivit acestuia, “”datoria de constiinta a economistului este de a privi lucrurile in profunzime si perspectiva, de a apara ideile bune si de a lupta impotriva celor incorecte, care pot fi seducatoare pe termen scurt, in special ca emanatie a dezideratelor politice, dar care pe termen lung genereaza nemultumire, saracie si conflict””.””In acest sens, apreciez ca rolul universitatii este decisiv, esential, nu doar in calitate de actor special, furnizor concurential pe o piata a serviciilor educationale, ci in calitate de adevarat model de etica, de responsabilitate, pentru promovarea ideilor sanatoase, indispensabile prosperitatii economice””, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *