Klaus Iohannis, despre anuntul premierului Dancila legat de vizita Papei Francisc in Romania: “Cred ca nu a inteles doamna”

“Dati-mi voie sa cred ca nu a inteles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmarit intreaga evolutie si a aparut si comunicatul oficial al Vaticanului si acolo se spune ca s-a vorbit despre presedintia CE in prima parte a anului 2019. Doamna a inteles ca e vorba de vizita, nu de presedintie”, a afirmat Iohannis, intrebat despre anuntul facut de premierul Viorica Dancila referitor la vizita Suveranului Pontif in Romania.
Seful statului a adaugat ca are informatii in acest sens, insa in relatia cu Vaticanul exista reguli si norme foarte clare.
“Atunci cand vor fi lamurite toate detaliile, se va anunta simultan de catre Vatican si de catre Administratia Prezidentiala, nu de alti vizitatori”, a spus presedintele.
Papa Francisc va veni in Romania la inceputul lui 2019, a confirmat vineri, pentru Antena 3, premierul Viorica Dancila.
“Mi-a pus intrebari daca in Romania oamenii au credinta, daca exista intelegere intre ordocsi si catolici si i-am spus ca da. M-a intrebat daca am puterea sa duc la sfarsit acest mandat. Am spus ca da. Mi-a spus ca la inceputul anului viitor va veni in Romania (…) Am discutat despre faptul ca sunt prima femeie prim-ministru in Romania, l-a bucurat acest lucru. M-a intrebat cum vad provocarile din Romania”, a declarat premierul Viorica Dancila, intr-un interviu pentru Antena 3.
Anuntul unei vizite a Suveranului Pontif se face simultan de Sfantul Scaun si Presedintia Romaniei a scris intr-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei romano-catolice Bucuresti.
Purtatorul de cuvant spune ca a fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *