Klaus Iohannis, interzis la Sarbatoarea Patriotilor, de la Tebea. Presedintele e acuzat de tradare nationala

La Tebea se desfasoara duminica Sarbatoarea Patriotilor, iar printre politicienii asteptati la eveniment se numara Traian Basescu, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. In schimb, presedintele Klaus Iohannis nu este asteptat la aceasta sarbatoare dedicata memoriei lui Avram Iancu.
Organizatorul evenimentului, poetul Laurian Stanchescu, cel care an de an cinsteste memoria “Craisorului Muntilor”, prin organizarea celui mai mare mars-de peste 100 km, i-a trasmis un mesaj dur sefului statului. El a spus ca presedintele Iohannis nu are ce cauta la Tebea, pentru ca a indoliat tricolorul. Poetul Laurian Stanchescu este nemultumit de faptul ca presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa ii recunoasca titlul de Erou National lui Avram Iancu.
“Spuneam la un moment dat ca daca as trai in secolul al XIX-lea, l-as provoca pe Klaus Iohannis, cavalereste, la un duel cu pistolul. Sigur, el stie ce ar fi urmat daca traiam in secolul al XIX-lea. Sunt revoltat, pentru ca aici este un anti-romanism al lui Klaus Iohannis, pe fata. Este tradare nationala. Este un fel de executie publica a identitatii nationale a culturii si istoriei noastre nationale”, a declarat Laurian Stanchescu, pentru Romania TV.
Ceremonialul oficial a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *