Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviatiei Romane

Presedintele Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Aviatei:”De la infiintarea, in 1893, a primei aerostatii a armatei noastre si pana in prezent, la intrarea in dotare a avionului de lupta F-16, Fortele Aeriene au parcurs un drum lung al evolutiei, marcat de pasiune, de vocatia pionieratului, dar si de sacrificii. (…) In prezent, militarii Fortelor Aeriene participa la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE si a Uniunii Europene, dovedind profesionalism si patriotism. Exemplul de devotament si cutezanta al acestor oameni minunati reprezinta un reper pentru noi si generatiile care vor veni”, se arata in mesajul presedintelui.
El face referire la “deschizatorii de drumuri”, care au contribuit la dezvoltarea aviatiei si a stiintei aeronautice romanesti si mondiale, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coanda, Elie Carafoli si Hermann Oberth. “Ii sarbatorim, de asemenea, pe cei din aviatia civila de transport si din cea utilitara, dar si pe impatimitii aviatiei sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei si la promovarea sportului romanesc”, adauga el.
Iohannis le multumeste tuturor aviatorilor militari sau civili, care participa la misiuni de salvare-evacuare si la alte interventii de urgenta, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *