Klaus Iohannis, nou atac: Unii politicieni sunt dispusi sa sacrifice viitorul tarii pentru interese meschine si personale

Cu ocazia redeschiderii redactiei Radio Europa Libera in Romania, Klaus Iohannis a spus ca tendintele extrem de periculoase pe care le credea ingropate intr-un trecut sumbru au reaparut astazi in discursurile populiste si pline de demagogie ale unor politicieni.
Mai mult, seful statului sustine ca umbra intunecata a intolerantei, autocratiei si a discursului urii se abate iar asupra continentului nostru, iar campaniile de denigrare si atacurile personale la adresa unor jurnalisti confirma ca pe unii politicieni ii deranjeaza libertatea de exprimare si adevarul spus oamenilor.?
Va prezentam mesajul integral al sefului statului:
“Aici e Radio Europa Libera! Se va auzi, incepand de astazi, din nou in Romania, chiar daca intr-o formula noua, adaptata tehnologic lumii in care traim. Salut cu bucurie aceasta relansare cu atat mai mult cu cat Radio Europa Libera a reprezentat oxigenul nostru mediatic atat de necesar supravietuirii in perioada comunista.
Ati fost, inainte de 1989, pentru multi ani de zile, printre putinele surse pretioase de informatii pe care puterea comunista dorea, in mod abuziv si prin cenzura, sa le ascunda romanilor. Prin opiniile si analizele colaboratorilor dumneavoastra, ati contribuit la raspandirea adevarului despre acel regim odios care actiona impotriva oamenilor.
In acele vremuri, posturi precum Radio Europa Libera reprezentau adevarate bastioane ale libertatii, care au intretinut aspiratiile occidentale ale romanilor si speranta ca eliberarea de comunism este posibila.
Redeschiderea redactiei in limba romana este o veste buna, pentru ca o societate sanatoasa se bazeaza pe o presa libera, iar dumneavoastra ati demonstrat ca sunteti profesionisti in acest domeniu.
Intr-o Europa divizata, care se confrunta cu multiple amenintari, unele dintre ele de natura interna, avem nevoie de presa independenta care sa ajute cetatenii sa discearna adevarul intr-un ocean mediatic de minciuna, stiri false si manipulare.
Tendinte extrem de periculoase pe care le credeam ingropate intr-un trecut sumbru au reaparut astazi, ascunse sub forme subversive, in discursurile populiste si pline de demagogie ale unor politicieni dispusi sa sacrifice chiar viitorul unei natiuni in numele unor interese meschine si personale.
Umbra intunecata a intolerantei, autocratiei si a discursului urii se abate iar asupra continentului nostru.
De aceea, demersul dumneavoastra devine cu atat mai important. Aveti o dubla responsabilitate, de a va ridica la inaltimea renumelui istoric al postului dumneavoastra si de a deveni un avanpost respectat in misiunea nobila a corectei informari.
Gradul de democratie al unei natiuni este indisolubil …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *