Klaus Iohannis: Nu cred ca se poate relua votul din Senat la Oprea. Solutia e demisia senatorului

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca oamenii nu mai vor penali in Parlament, ca sunt partide care au inteles cat de cat sa se reformeze, dar altele care nu vor sa inteleaga acest lucru si ca, daca vor sa schimbe situatia, oamenii trebuie sa mearga la vot si sa voteze acele formatiuni care nu protejeaza coruptii.
“Dupa parerea mea, si pot sa repet doar parerea mea, in Parlament nu trebuie sa se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (…) se stabileste numai in instanta de judecata. Situatia la care s-a ajuns acum in speta senatorului Oprea este o situatie care nu poate fi usor detensionata si poate fi usor rezolvata”, a spus Iohannis.
El a aratat ca nu stie daca se poate relua votul in Senat, dar, daca aceasta posibilitate exista, ar fi bine sa se uzeze de ea.
“Nu sunt convins ca exista posibilitatea precedurala sa se reia votul in Senat, dar exista posibilitatea pentru persoana implicata sa demisioneze daca vrea sa detensioneze situatia”, a afirmat presedintele.
Ulterior, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, presedintele a mai spus: “Vor stabili ei acolo in Parlament daca se poate relua sau nu. Daca se poate relua, este bine sa se mai voteze o data”.
Presedintele a precizat ca a observat cu ingrijorare “revolta” oamenilor care au protestat joi, fiind de acord ca situatia este inacceptabila.
“Am fost ingrijorat cand am vazut cata lume a iesit sa protesteze si, pe buna dreptate, oamenii sunt revoltati, adica isi permit parlamentarii sa protejeze pe cineva printr-un vot”, a spus Iohannis.
Intrebat despre ideea PNL, de a intra in greva parlamentara daca votul in cazul Oprea nu este reluat, Iohannis a spus ca nu i se pare o idee productiva.
“In Parlament se lucreaza prin vot, nu prin greva. Prin greva poti sa atragi atentia asupra unei chestiuni, dar cred ca asta este destul de clar in atentia publica”, a spus el.
Senatorul Gabriel Oprea a anuntat, pe Facebook, ca a depus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *