Klaus Iohannis, onorat de propunerea de a conduce un guvern dupa turul II al alegerilor

Klaus Iohannis, onorat de propunerea de a conduce un guvern dupa turul II al alegerilor

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis a declarat miercuri ca se simte onorat de sustinerea pe care i-o acorda PSD, PNL si UDMR parafata in aceste zile printr-o serie de acorduri politice.

“Sunt onorat de propunerea de a conduce un guvern dupa turul II al alegerilor prezidentiale, propunere exprimata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator, Partidul National Liberal si care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii astazi de premierul Sibiului, afalat in acest moment in strainatate.

Edilul Sibiului a salutat semnarea acordului politic intre PNL si PSD pentru formarea unui guvern condus de el si sustinerea lui Geoana la prezidentiale, apreciind ca este inca un semnal pozitiv pentru clasa politica romaneasca.

“Salut intentia de colaborare intre Partidul National Liberal si Partidul Social Democrat care a fost parafata astazi. Asa cum am declarat si inaintea alegerilor prezidentiale, consider ca aceasta intelegere politica este un semnal pozitiv in mediul politic din Romania, pentru faptul ca partide cu doctrine diferite si concurente in primul tur al alegerilor au ales sa colaboreze pentru a gasi posibile solutii la problemele cu care se confrunta la ora actuala Romania. In aceasta perioada am fost in permanenta legatura cu liderii politici cu care voi colabora si voi ramane in continuare in contact cu acestia pentru a contura detaliile”, se mai puncteaza in declaratia acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *