Klaus Iohannis: Voi refuza propunerile pentru ministerele Transporturilor si Dezvoltarii. Nu il voi revoca pe Augustin Lazar

UPDATE?Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca va refuza propunerile inaintate de prim-ministrul, Viorica Dancila, pentru portofoliile de la Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Transporturilor.
“Nu am formulat inca un raspuns de refuz, fiindca asta va fi, voi refuza propunerile inaintate de prim-ministru, fiindca aici avem si argumente de legalitate, dar avem si argumente de oportunitate. Echipa mea lucreaza la aceasta analiza, insa pana la mijlocul saptamanii viitoare voi da publicitatii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile facute de prim-ministru”, a spus seful statului.
Presedintele a mai precizat ca, atat timp cat exista un ministru in functie, nu exista un blocaj la nivelul Guvernului, el afirmand ca daca social-democratii doresc alti ministri, trebuie sa faca pasii prevazuti de Constitutie.
“Aceasta situatie o vad foarte simplu. Atata vreme cat exista un ministru pe scaunul de ministru, nu exista blocaj. Iar daca PSD doreste alti ministri, n-are decat sa faca pasii prevazuti de Constitutie. (…) O sa aiba ocazia sa mai incerce o data”, a sustinut presedintele Iohannis.
Despre revocarea procurorului general Augusin Lazar
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca nu-l va revoca din functie pe procurorul general Augustin Lazar.
“Domnul ministru, probabil neavand alta treaba mai buna de facut, mi-a mai trimis inca o data documentele pe care le trimisese pentru revocare. In aceasta etapa pot sa va raspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazar. (…) Procurorul general Lazar face o treaba foarte buna acolo. Sunt multumit de activitatea domniei sale”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.
El a sustinut ca cererea de revocare nu respecta rigorile legii.
In ceea ce priveste numirea procurorilor sefi, el a sustinut ca documentele se afla in analiza, subliniind ca este cel putin ciudat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis aceleasi nominalizari.
“In privinta propunerilor de numire pentru procuror, pentru pozitiile de conducere, aceste propuneri sunt in analiza departamentului de resort. Este totusi important de retinut ca domnul ministru a considerat pur si simplu sa trimita aceleasi propuneri fara modificari, lucru care este cel putin ciudat, ca sa ma exprim asa”, a spus Iohannis.
Despre lipsa proiectului de buget
Presedintele Klaus Iohannis a criticat, vineri, lipsa unui proiect de buget, aratand ca aceasta este o problema grava si ca PSD trebuie sa vina cu explicatii.
“Este o problema grava. Am pus aceasta intrebare in decembrie si o mai pun o data. Unde este proiectul de buget? PSD a guvernat in tot acest timp. PSD a avut toate conditiile si trebuia sa vina, conform legii in vigoare, pana pe 15 noiembrie, cu proiectul de buget. Nu exista, la momentul acesta, niciun proiect de buget. Ba dimpotriva, in loc sa se ocupe de buget, fiindca toata lumea are nevoie de bugetul pe anul in curs, pentru ca deja este tarziu, se ocupa de schimbat sefi de la ANAF si din alte pozitii, lucru care mie imi da foarte mult de gandit. Probabil exista probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie sa le explice de urgenta PSD si sa vina cu un proiect de buget”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Seful statului a fost intrebat daca este nevoie de o sedinta extraordinara a Parlamentului.
“Ar fi de dorit sa se faca toti pasii pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *