Kover: Nu vad niciun impediment in realizarea autonomiei in Transilvania.

Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, sustine ca nu vede “niciun impediment” in realizarea autonomiei in Transilvania, unde exista 1,5 milioane de maghiari, spunand ca si in alte tari din Europa aceasta reprezinta o realitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.Intrebat, marti seara, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, cum intentioneaza sa sprijine dorinta de autonomie in Transilvania, Kover a spus ca nu vede “niciun impediment” in realizarea acesteia.
Citeste si Prima rascruce romano-ungara din ultimul deceniu. Pana unde se va intinde firul?
“In Transilvania in primul rand ar trebui sa se lupte pentru autonomie si apoi sa vorbim de sprijin. Daca luam in vizor cateva tari – Suedia, Finlanda, Spania, eventual Belgia – in care exista diferite forme de autonomie trebuie sa admitem ca e o realitate, nu vad niciun impediment in realizarea acesteia – exista 1,5 milioane de maghiari in Transilvania”, a spus Kover.
El a adaugat ca in chestiunea autonomiei maghiarii din Serbia “au realizat cele mai multe lucruri” si tara nu s-a destramat din acest motiv.
Citeste si Ponta: Atitudinea lui Kover-reprobabila, dar nu vreau un conflict pentru iresponsabilitatea unui om
Potrivit lui Kover, in campania electorala din Serbia din ultimele saptamani autonomia nu a reprezentat un subiect, alegatorii votand pe cei care le-au oferit o rezolvare pentru problemele economice si sociale.
“In timpul presedintiei UE, Ungaria manifesta un interes deosebit pentru integrarea Balcanilor de vest. Inca nu s-a format executivul din Serbia, nu stim care este directia noului Guvern, dar noi ne asteptam sa se mentina pe drumul care duce spre integrarea europeana si pe ideea care poate fi sustinuta si de Ungaria”, a spus Kover.
Citeste si SCANDALUL DIPLOMATIC intre Bucuresti si Budapesta ia amploare. Seful Parlamentului Ungariei, rugat sa-si amane vizita in Romania
Presedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marti dupa-amiaza, la Targu Mures, urmand sa faca o vizita neoficiala de cateva zile in Transilvania, in care se va implica in actiuni electorale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *