La ei se poate! Boloni, amendat cu 2.500 de euro pentru comentarii la adresa arbitrilor

Fostul international roman Ladislau Boloni, antrenorul echipei Antwerp, a fost sanctionat marti de Comisia de disciplina a Federatiei belgiene de fotbal dupa comentariile pe care le-a facut despre arbitraj cu ocazia meciului de acasa cu Standard Liege (0-0) de pe 26 octombrie, informeaza agentia Belga.
Boloni a primit o sanctiune conditionata. El va plati o amenda de 2.500 de euro si va fi suspendat doua meciuri daca va recidiva.
Potrivit comisiei de disciplina, in declaratiile pe care Boloni le-a acordat presei dupa meci, tehnicianul a spus la indoiala integritatea arbitrului Bram Van Driessche.
“In Belgia, echipele mari au dreptul la mici cadouri”, a spus atunci Boloni. El a adaugat ca “nu suntem tratati la fel ca celelalte cluburi” sau “Standard pune presiune pe arbitru”.
“Declaratiile lui Boloni sugereaza un favoritism activ din partea corpului de arbitri sub presiunea orchestrata a cluburilor. In consecinta, Boloni exercita la randul sau o anumita presiune asupra arbitrilor”, a afirmat presedintele comisiei, Hubert Poncelet.
“Asemenea declaratii, care, fara dovezi substantiale, compromit integritatea arbitrului, trebuie contestate. Libertatea de exprimare trebuie sa fie garantata fara sa devina o autorizatie pentru a submina regulile jocului. Neutralitatea arbitrului nu trebuie compromisa”, a adaugat Poncelet.
Boloni a fost eliminat de arbitru in minutul 63 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *