Ladislau Ritli: Pana in iunie va fi revizuit pachetul de baza revizuit al serviciilor medicale

Ministrul desemnat al Sanatatii Ladislau Ritli a declarat, miercuri, ca pana in iunie va fi revizuit pachetul de baza al serviciilor medicale, aratand ca se va reglementa accesul la medicamente foarte scumpe si se va scurta timpul spitalizarii pentru interventii minore.
“In iunie se implementeaza pachetul de baza revizuit. Ne-am gandit la posibilitatea de reglementare a accesului la medicamentele foarte scumpe (…) si sa reducem timpul de stat in spital pentru interventii minore chirurgicale sau investigatii. Aceste doua masuri vor aduce foarte multe beneficii si financiare si comportamentale in sistemul medical”, a explicat Ritli, la audierea sa in comisiile parlamentare de specialitate.
El a mai spus ca dureaza un an, un an si jumatate pentru elaborarea noului pachet de baza, aratand ca este “o procedura laborioasa si de lunga durata”.
“Viitoarea lista pozitiva pe care vrem noi sa o cream este o procedura laborioasa si de lunga durata, de un an un an si jumatate, pe baza evaluarii stiintifice corecta a serviciilor necesare si nu cele percepute a fi necesare”, a adaugat Ritli.
Ladislau Ritli le-a mai spus parlamentarilor ca se va mari cu 15% subventia pentru asistenta medicala primara, ceea ce va duce ca mai multi bolnaivi sa fie inscrisi pe listele medicilor de familie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *