Lagarde:Deschiderea economiei Chinei este un element cheie pentru tranzitie

Deschiderea economiei Chinei este un element cheie pentru tranzitia spre o crestere mai mica, dar mai sustenabila, in acelasi timp cu implementarea reformelor structurale, considera directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, citata de agentia EFE.
La Forumul de Dezvoltare a Chinei, ce reuneste importanti oameni de afaceri si lideri locali, zilele acestea, la Beijing, Lagarde a subliniat ca tara trebuie sa gaseasca “un echilibru delicat” intre obtinerea unei cresteri economice mai sustenabile si avansarea in ceea ce priveste “reformele necesare”, conform unui comunicat publicat pe site-ul FMI.
Trei politici “imperative” pot ajuta la coordonarea acestei balante, potrivit lui Lagarde: deschiderea, reducerea bresei dintre saraci si bogati (si intre zonele rurale si cele urbane) si investitiile in inovare si dezvoltare.
Aceste trei elemente, a spus directorul FMI, sunt prevazute si in noul Plan cincinal aprobat de autoritatile chineze saptamana trecuta si “vor ajuta China sa obtina o crestere de mai mare calitate, mai inclusiva si mai sustenabila”, daca sunt implementate.
Cel de-al XIII – lea plan cincinal stabileste politicile pe care trebuie sa le urmareasca Guvernul in perioada 2016-2020 si are in vedere o crestere economica de cel putin 6,5% anual, astfel incat, in 2020, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *