Laura Codruta Kovesi nu se prezinta la Comisia de ancheta privind alegerile din 2009. Al treilea refuz UPDATE

UPDATE Laura Kovesi a trimis o scrisoare catre Comisie, in care arata ca nu are informatii relevante pentru anchetarea alegerilor din 2009.
Procurorul sef al DNA spune ca nu se va prezenta pentru ca nu detine informatii cu privire la prezidentialele din 2009 care sa poata ajuta Comisia in obiectivele ei.
“Avand in vedere ca nu am cunostinta si nu detin mijloace de proba referitoare la imprejurarile si cauzele in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii in cauza ce formeaza obiectul activitatii Comisiei, nu ma voi prezenta in data de 10 iulie 2017 – ora 11.30 la sedinta Comisiei de ancheta”, se arata in scrisoarea trimisa de Kovesi.
Este a treia oara cand sefa DNA refuza sa se prezinte in fata Comisiei, chiar daca intre timp Curtea Cosntitutionala a decis ca legea care ii obliga pe sefii institutiilor sa se prezinte la audieri este constitutionala.

Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 se reuneste luni, de la ora 11.30, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, fiind asteptata la audieri, dupa ce membrii comisiei i-au adresat o noua invitatie, ea refuzand de doua ori sa se prezinte la comisie. In cazul in care Kovesi nu va da curs nici acestei invitatii, ar putea fi facute plangeri la Ministerul Justitiei si la parchet.
Presedintele comisiei de ancheta, deputatul PSD Oana Florea, a declarat duminica, pentru News.ro, ca, deocamdata, nu a primit niciun raspuns de la Laura Codruta Kovesi cu privire la prezenta sa la comisie.
“Nu, dar avand in vedere ca a fost week-end, daca acest raspuns exista, cel mai probabil luni dimineata o sa-l avem”, a afirmat Oana Florea, intrebata daca a primit vreun raspuns …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *