Laura Codruta Kovesi, acuzata de avocatul lui Gabriel Sandu ca a stiut de trucarea licitatiilor din dosarul Microsoft

Avocatul fostului ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu a prezentat mai multe documente prin care o acuza pe Laura Codruta Kovesi ca ar fi stiut ca se pregateste o licitatie trucata pentru achizitionarea de licente Microsoft pentru computerele folosite in reteaua Ministerului Public. Modul cum au fost cumparate respectivele licente de catre statul roman s-a transformat in mai multe dosare penale, iar o parte dintre cei implicati au fost condamnati definitiv la inchisoare.
Dan Chitic a facut publica corespondenta din 2009 dintre ministerul lui Gabriel Sandu si Parchetul General, condus la acea vreme de Laura Codruta Kovesi. Intr-un dintre acte, ministrul Comunicatiilor ii comunica actualei sefe DNA ca licentele Microsoft din Parchetul General , Directia Nationala Anticoruptie, DNA , DIICOT si unitatile speciale din tara, expira, motiv pentru care trebuie sa comunice un necesar pentru “institutia dumneavoastra si a celor aflate in subordine”.
Parchetul General a raspuns ca in anul precedent au fost utilizate 7494 de licente Microsoft, documentul fiind semnat cu bara in dreptul numelui lui Kovesi. (VEZI GALERIA FOTO)? ” In urma studierii documentelor din dosarul de urmarire penala, consider ca atunci cand Parchetul General a raspuns Ministrului Comunicatiilor de la acea data, Dl Gabriel Sandu, trebuia sa observe faptul ca solicitarea acestuia cu privire la “licentele Microsoft” necesare desfasurarii activitatii Parchetului General ar fi putut incalca legile concurentei prin excluderea oricaror alti producatori de sisteme de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *