Led Zeppelin se reunesc pentru un concert la Londra

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dupa 19 ani, membrii in viata ai legendarei trupe Led Zeppelin, Robert Plant (vocal), Jimmy Page (chitarist) si John Paul Jones (basist), se vor reuni pentru un singur concert, care va avea loc la Londra, pe 26 noiembrie, si pentru care au fost inregistrate pana acum 20 de milioane de cereri de bilete, potrivit BBC.

Spectacolul va fi un tribut adus lui Ahment Ertegun, fondatorul Atlantic Records, casa de discuri cu care Led Zeppelin a semnat la inceputul carierei, in 1968.

Ahmet Ertegun a incetat din viata in 2006, la varsta de 83 de ani, in urma unei cazaturi la un concert al trupei Rolling Stones. Alaturi de cei trei artisti, pe scena va mai urca Jason Bonham, fiul lui John Bonham, bateristul trupei, decedat in 1980.

Concertul se va desfasura pe arena O2, care are o capacitate de 20.000 de locuri. Biletele vor costa aproximativ 180 de euro si vor fi distribuite prin tragere la sorti celor care se inscriu pana luni, la pranz, pe www.ahmettribute.com.

Potrivit BBC, site-ul a fost asaltat de fani, iar administratorii paginii web estimeaza ca s-au inregistrat aproximativ 20 de milioane de inscrieri. Profitul incasat va fi donat pentru burse scolare in Marea Britanie si in Turcia, tara de origine a lui Ertegun.

Una dintre trupele care au avut cea mai mare influenta in muzica in secolul 20, Led Zeppelin s-a format in 1968, avandu-i in componenta pe Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones si John Bonham.

Considerati intemeietorii genului heavy-metal, cei patru artisti au vandut peste 300 de milioane de albume in intreaga lume si au compus piese-etalon pentru istoria rockului, printre care ?Stairway to Heaven? si ?Kashmir?.

Trupa s-a destramat in 1980, dupa moartea bateristului John Bonham. Cei trei artisti ramasi in viata au mai cantat impreuna in 1985, la concertul Live Aid, si in 1988, la un concert aniversar Atlantic Records.

Robert Plant si Jimmy Page au sustinut un turneu impreuna, iar unul dintre concerte a avut loc la Bucuresti, in 1998. Robert Plant a cantat pentru a doua oara in Romania anul acesta, pe 8 iulie, la ?Live Earth?.

Istoria Led Zeppelin

Ultimul concert Led Zeppelin in formula completa a avut loc la Berlin, in iulie 1980, cu doua luni inainte de moartea lui John Bonham.
Albumul de debut al trupei, ?Led Zeppelin I?, a fost inregistrat in doar 30 de ore.

Muzicienii s-au inspirat pentru numele formatiei de la Keith Moon, bateristul trupei The Who, care a spus ca trupa ?se va duce in jos la fel de repede ca un zepelin?.

?Stairway to Heaven? a fost un hit rulat la toate radiourile din lume, desi nu a fost niciodata lansat ca single. La vremea respectiva, politicianul american Phil Wyman a incercat sa demonstreze ca piesa, ascultata invers, transmite mesaje sataniste.

Led Zeppelin se numara printre cei patru artisti care au reusit sa vanda peste 100 de milioane de discuri in SUA. Ceilalti trei sunt The Beatles, Elvis Presley si cantaretul de country Garth Brooks.

spot_imgspot_img