LEGEA BONELOR, pe ultima suta de metri

LEGEA BONELOR. Deputatii din Comisie au stabilit ca exercitarea profesiei de bona se realizeaza cu respectarea unor citerii cum ar fi “respectarea demnitatii copilului” si “asigurarea unei ingrijiri individualizate si persoanalizate pentru fiecare copil”.

LEGEA BONELOR. Bona este definita in proiectul de lege ca fiind persoana fizica, cetatean roman sau strain cu domiciliu sau resedinta legala in Romania, “calificata potrivit prevederilor legale sa desfasoare servicii de ingrijire si de supraveghere a copilului”.
LEGEA BONELOR. Poate exercita profesia de bona orice persoana “care este apta” din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea profesiei, “nu sufera de boli cronice transmisibile” si nu locuieste impreuna cu persoane care au suferit o condamnare penala definitiva, conform declaratiei pe propria raspundere.
LEGEA BONELOR. In timpul dezbaterilor, deputatii din Comisie au avut diverse intrebari si nedumeriri. “Legea o facem pentru bone sau pentru copil?”, a spus Claudia Boghicevici (PDL), tot ea raspunzand ca legea pe care o analizau parlamentarii va fi facuta pentru copii si siguranta acestora.
LEGEA BONELOR. “Pentru siguranta copilului sunt obligat sa-mi montez camera sa fiu sigur ca mi-am lasat copilul in siguranta? Nu se poate asa ceva”, a precizat presedintele Comisiei, Florin Iordache (PSD). “Pe bunica pot s-o fac bona?”, a intrebat un alt deputat, caruia colegii lui parlamenatri i-au raspuns ca se poate intampla acest lucru daca aceasta indeplineste conditiile psihologice.
LEGEA BONELOR. Deputatul PNL Cristina Pocora a declarat, dupa avizul dat de Comisia de munca a Camerei, ca proiectul de lege “defineste foarte clar un dosar cu care persoana care vrea sa fie anagajata ca bona se prezinta in fata anagajatorului, familiei , un dosar foarte riguros care cuprinde o serie de criterii care vizeaza pe de o parte neincalcarea legii penale”.
“Aceasta pentru a ne asigura ca nici bona si nici familia bonei, daca copilul va merge la bona acasa, nu au avut incalcari ale legii penale, nu au comis fapte de violenta in familie. De asemenea, este foarte importanta reglementarea aceasta pentru a scoate la lumina locurilor de munca in acest domeniu. De asemenea pentru a ne asigura noi, parintii, ca avem o persoana care este calificata, testata, indeplineste o serie de criterii si as putea fi sigura eu ca imi las copilul in siguranta cu o persoana calificata si nu exista riscuri pentru copil, cum am vazut in nenumarate cazuri”, a adaugat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *