Legendara trupa Yes concerteaza cu un solist recrutat de pe Youtube

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In luna iunie Yes anunta anularea turneului aniversar pentru cei 40 de ani de activitate, din cauza imbolnavirii solistului Jon Anderson. Acesta a suferit un stop respirator si doctorii i-au recomandat 6 luni de repaus.

Cateva luni mai tarziu grupul relanseaza turneul cu ajutorul lui Benoit David, un solist al mai multor grupuri muzicale tributare Yes din Montreal. Chris Squire, basistul trupei, a confirmat Associated Press debutul turneului „In the Present” pe 4 noiembrie in Ontario cu noul vocalist.

Squire l-a descoperit pe Benoit David pe internet in urma unui link de pe YouTube trimis de un prieten cu o inregistrare a trupei acestuia, Close To The Edge. Squire a fost incantat si l-a sunat pentru o auditie. Primul lucru pe care Benoit l-a spus a fost: „Ma uit in jur sa vad unde sunt camerele de filmat in caz ca e doar o gluma”.

„Cred ca totul va fi bine. Realistic vorbind, este un grad de risc, dar exista intotdeauna un grad de risc”, a completat pentru Associated Press Chris Squire.

Componenta grupului Yes este in prezent: Chris Squire (bas), Jon Anderson (voce – inlocuit temporar de Benoit David), Steve Howe (chitara) si Alan White (tobe).

Nu este prima data cand Yes are un vocalist de rezerva. Trevor Horn a contribuit la albumul „Drama” (1980), cand Anderson a parasit grupul pentru o scurta perioada de timp. Squire s-a aratat increzator in refacerea lui Jon Anderson pentru a concerta anul viitor.

spot_imgspot_img