Lentile de contact pentru o vedere cristal

Lentile de contact pentru o vedere cristal

Lentilele de contact sunt bucati mici de sticla circulara, puse cu atentie in ochi si sunt utilizate pentru motive estetice, corective sau terapeutice. Ideea acestora a pornit initial de la inventatorul Leonardo da Vinci, in 1508. Odata cu trecerea timpului, lentilele de contact au fost imbunatatite si perfectionate de catre oamenii specializati in domeniu. Aceste imbunatatiri au rezultat intr-o variate de lentile de contact, definite prin caracteristici diferite, durata de viata sau utilizare.
Tipuri de lentile de contact
Lentilele de contact pot fi de doua feluri: moi sau rigide. Acestea sunt realizate dintr-un material ce permite oxigenului sa treaca prin ele, lasand globul ocular sa respire. Lentilele de contact moi sunt mai confortabile decat cele rigide. Pentru a proteja mai bine vederea, unele lentile de contact ofera si protectie impotriva razelor UV. Spre deosebire de lentilele rigide, cele moi sunt mai fragile si mai vulnerabile la poluantii din mediul inconjurator, datorita consistentei lor mai subtiri. Cele rigide, insa, au avantajul ca sunt mai simplu de aplicat, dar si de scos de pe suprafata ochiului.
Moduri de utilizare ale lentilelor de contact

Cele doua moduri in care se pot utiliza aceste lentile de contact sunt purtarea zilnica si cea indelungata. Cele zilnice sunt numite lentile de contact de unica folosinta. Sunt ideale pentru cei cu ochi sensibili sau care prezinta alergii. Deoarece lentilele de unica folosinta nu necesita curatare, unii oameni le considera un produs mai practic decat cele de uz indelungat. Aceste tipuri de lentile trebuie scoase inainte de somn, fiind utilizabile doar pe timpul zilei. Pe de alta parte, lentilele de uz indelungat pot fi folosite pe o perioada mai lunga de timp, fara a fi necesara eliminarea acestora.

Lentilele care pot fi purtate pentru o perioada mai indelungata sunt de 2 tipuri: cele care se folosesc timp de o saptamana si cele care se folosesc pe o perioada de 30 zile. Lentilele de contact de aici care pot fi folosite pe o perioada de o luna se numesc super permeabile deoarece contin hidrogel siliconic care furnizeaza mai mult oxigen, in comparatie cu alte lentile.
Afectiunile corectate de lentile de contact
Lentilele de contact indeplinesc scopuri diferite. Acestea sunt folosite in scopuri cosmetice, corective si terapeutice. Exista mai multe tipuri de lentile cosmetice, cum ar fi cele de filtrare a luminii, de intensificare a culorilor si de schimbare a acestora. Cele care modifica nuanta ochilor pot fi de culori diferite, insa cele mai frecvente sunt violet, ametist si verde. Exista, de asmenea, lentile concepute special pentru sportivi, cum ar fi cele de filtrare a luminii. Acestea obtureaza unele culori specifice. Lentilele care intensifica nuanta ochilor realizeaza acest lucru datorita proprietatilor translucide.

In ceea ce priveste lentilele care sunt destinate corectarii vederii, acestea sunt bifocale sau torice, care corecteaza anumite probleme de vedere. Lentilele de contact bifocale sunt ideale pentru cei care nu se pot concentra asupra lucrurilor din apropiere. Acestea pot fi moi sau rigide si pot fi de unica folosinta sau destinate unei purtari mai indelungate. Lentilele de contact torice, pe de alta parte, sunt concepute pentru astigmatism, o afectiune ce provoaca o iamgine neclara a lucrurilor. In afara de aceasta afectiune, lentilele sunt destinate si pentru miopie.

OPTIblu, un magazin de incredere

Inainte de a te decide la o pereche de lentile de contact pentru vederea ta, trebuie sa ai in vedere o vizita la medicul tau de familie, in prealabil. Trebuie sa tii cont de recomandarile sale, indiferent de ce tip de lentile contact vrei sa cumperi. Apoi, dupa ce ai efectuat vizita la medicul de familie, indreapta-ti atentia catre magazinele de specialitate, pentru a fi sigur ca achitionezi un produs de calitate. Avand in vedere faptul ca este totusi un produs ce se aplica pe ochi, un organ foarte sensibil, trebuie sa fii sigur ca lentilele nu vor afecta vederea si mai tare. Un magazin online in care poti avea incredere este OPTIblu. Pe langa varietatea de lentile puse la dispozitie de catre acesta, toate produsele comercializate sunt de o calitate premium. Astfel, ai garantia ca vederea ta va fi imbunatatita, nu invers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *