Leul pierde din avansul inregistrat la cursul BNR, euro si dolarul cresc usor

Euro creste la cursul BNR

In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3351 lei/euro, reprezentand minimul din 30 ianuarie 2012. Raportat la nivelul de joi, leul s-a apreciat cu 1,8% de la inceputul anului.
Leul a inceput sa se aprecieze de la jumatatea lunii decembrie, jucatorii mizand initial pe stabilitate politica si incheierea unui nou acord cu FMI. De asemenea, au fost atrasi si de randamentele la titlurile de stat, avand in vedere ca pe valutele din regiune se asteapta taieri de dobanda. Apetitul jucatorilor straini s-a accentuat insa dupa anuntul JP Morgan de marti seara privind includerea obligatiunilor Romaniei intr-un indice al bancii.
Pentru moneda americana, cursul a urcat la 3,2484 lei/dolar, de la 3,2431 lei/dolar joi. In sesiunea de joi, referinta s-a plasat la minim din 29 februarie, cand dolarul a fost cotat la 3,2357 lei.
In schimb, referinta pentru francul elvetian a continuat sa scada, la 3,4758 lei/franc, ajungand astfel la cel mai redus nivel din 5 iulie 2011. La data mentionata, cursul a fost de 3,4229 lei/franc.
Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.
In debut, bancile au cotat euro la 4,3240 – 4,3265 lei, aproape de nivelul de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *