Liberalii pun presiune pe Ponta pentru a rezolva problema alesilor incompatibili: “PNL nu vrea sa aplicam politica strutului, sa ascundem sub pres”

de Cristian ANDREI Publicat la: 25.09.2013 13:20 Ultima actualizare: 25.09.2013 13:37

PNL sustine ca problema alesilor locali aflati in stare de incompatibilitate sau conflict de interese, trebuie sa isi gaseasca rapid o rezolvare in USL, deoarece nu se mai poate aplica “politica strutului” si a ascunderii “situatiilor sub pres”.
“Nu putem aplica politica strutului, nu spun ca premierul greseste, dar nu putem ascunde toate situatiile sub pres si sa spunem “vedem ce se va intampla dupa ce toata lumea va avea o situatie clara”. In momentul ala s-ar putea ca USL sa nu ma poata face nimic. Cred ca orice proiect care poate fi sustinut din punct de vedere legale, care e constitutional si de drept europene trebuie discutat si implementat dupa agrearea in USL”, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu.

Crin Antonescu a propus sa fie data o amnistie pentru alesii locali aflati in situatie de conflict de interese, iar pentru cei aflati in incompatibilitate sa se faca un recurs in interesul legii din partea Ministerului Justitiei.
Liberalii doresc ca problema sa fie discutata la urmatoarea sedinta a USL pentru a fi gasita o rezolvare la aceasta problema care “poate bloca administratia locala”.
“PNL isi doreste sa aduca acest subiect al incompatibilitatilor si rezolvarii blocajelor din administratie pe masa USL. Dorim sa nu mai avem acest numar de alesi locali, sa gasim solutii pentru ca presiunea din aceasta zona sa fie eliminata. Este de datoria USL sa gaseasca o solutie, PNL incearca cu specialistii din partid sa gaseasca solutii pentru a rezolva problema din administratie. PNL este dispus sa-si assume orice solutie agreata in USL , insistam ca acest subiect sa fie la proxima sedinta discutat. Nu cred ca mai putem sa tergiversam o situatie atat de nefireasca, fara precedent, periculoasa, pentru administratia locala”, a precizat deputatul PNL.
Potrivit acesteia, liberalii doresc sa se rezolve si situatia alesilor locali aflati in stare de incompatibilitate si conflict de interese si legea sa nu aiba efecte doar pentru viitor.
“Speranta liberalilor este sa rezolvam situatia la tot ce inseamna situatie de incompatibilitate in momentul prezent, de pomana reglementam pentru viitor daca vom avea trei sferturi din administratia locala fara primari. Trebuie sa avem o clarificare pentru toti cei care sunt in situatia asta. Preocuparea acopera inclusive alesii locali aflati in situatii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *