Liberalii se lupta cu PSD si cer front comun impotriva ANI si DNA.

Reuniunea conducerii PNL de duminica nu a fost conturata in jurul nominalizarii la Transporturi, cum era de asteptat, ci pe relatia cu PSD si pe functionarea in continuare a USL, liberalii solicitand explicit ca social-democratii sa faca front comun impotriva institutiilor “partizane” ANI si DNA, transmite Mediafax.
O declaratie in acest sens, nevoalata, a fost facuta chiar de liderul liberalilor, Crin Antonescu, in conferinta de presa sustinuta imediat dupa reuniunea BPN al PNL.
Liderul liberal si-a inceput expozeul precizand ca dezbaterea de duminica a conturat, spre satisfactia sa, o ordine de zi veritabila pentru discutiile mai largi care vor avea loc la sfarsitul lunii, saptamana viitoare, la Mamaia, unde vor fi si grupuri parlamentare, si BPN, si Delegatia Permaneta.
Citeste si?Declaratie INCREDIBILĂ a lui Antonescu. Ce spune presedintele PNL despre dosarele liberalilor la DNA
“Este o agenda, o ordine de zi cu teme majore legate de guvernarea Romaniei, de functionarea USL, de o sumedenie de alte teme, provocari, intrebari sau probleme din societatea politica romaneasca la care trebuie sa dam raspuns si vom da raspuns. Le vom discuta si cu partenerii de guvernare, care vor fi, inteleg, asa cum s-a conturat programul, si ei prezenti si vom avea reuniuni comune in cadru cat mai larg”, a spus Antonescu.
Liderul PNL a spus, textual, ca PNL are mari probleme cu ANI si cu DNA, el sugerand ca aceasta stare de fapt s-ar datora faptului ca el, ca presedinte al PNL, si PNL nu coabiteaza cu Traian Basescu si cu “regimul sau”, asa cum o face PSD.
El a solicitat, explicit, ca PSD sa-si asume responsabilitatea comuna in ce priveste functionarea pe care o considera “partizana” a ANI si DNA.
“PNL are mari probleme, am mai spus-o. Nu intamplator ANI nu are alta activitate de un an decat PNL. Nu intamplator cea mai mare parte din activitatea DNA pare sa fie dedicata doar PNL. Nu intamplator, se pare – nuj e treaba mea, dar constat si eu – domnul Nelu Iardache nu-si aduce aminte decat de cel care i-a reziliat contractele, nu de cei care le-au incheiat. Nu intamplator PNL nu coabiteaza cu Traian Basescu si cu regimul sau impotriva carora au cerut votul romanilor. PNL nu plateste taxa de protectie unor institutii de presa, PNL nu negociaza aceste lucruri”, a spus Antonescu.
Citeste si?Antonescu: ANI se ocupa doar de PNL, de un an
Liderul PNL a sustinut ca situatia legata de functionarea “partizana” a ANI si DNA reprezinta o responsabilitate macar la nivelul ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a primului-ministru Victor Ponta.
“Tema care se pune si va fi discutata la Constanta si va fi discutata in perioada urmatoare cu aliatii nostri este in ce masura avem o atitudine comuna si asumam o responsabilitate comuna pentru ceeea ce se intampla azi in Romania din punctul de vedere al functionarii partizane – asta este opinia noastra si nu ma feresc sa o spun – a unor institutii care ar trebui sa fie independente. E o responsabilitate macar la nivelul ministrului Justitiei si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *