Liderii coalitiei semneaza la ora 13.00 protocolul pentru ratificarea tratatului de guvernanta in UE

Liderii coalitiei vor semna, miercuri, la ora 13.00, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanta in cadrul UE.
UPDATE 8.47 Liderii coalitiei vor semna, miercuri, la ora 13.00, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanta in cadrul UE.
Anuntul a fost facut de Biroul de presa al UDMR.
Conform sursei citate, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, alaturi de liderii coalitiei de guvernare participa miercuri, la ora 13.00, la Palatul Parlamentului, la incheierea Protocolului politic privind semnarea si ratificarea de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.
Coalitia de guvernare a convenit, marti, sa adopte tratatul de guvernanta fiscala agreat la nivel european prin procedura parlamentara, urmand ca un proiect de lege in acest sens sa fie elaborat in perioada urmatoare, potrivit unor surse din coalitia guvernamentala.
Sursele citate au precizat, pentru Mediafax, ca Tratatul de guvernanta fiscala ar urma sa fie adoptat printr-un proiect de lege special, care va fi supus votului Parlamentului.
Partidele din coalitie au ajuns la aceasta decizie intrucat adoptarea tratatului prin modificarea Constitutiei ar fi fost dificila, in conditiile in care opozitia se opune modificarii Legii fundamentale inainte de alegerile parlamentare.
Sursele citate au mai aratat ca partidele din arcul guvernamental vor propune, de asemenea, ca presedintele si premierul sa fie imputerniciti sa semneze, la nivel european, tratatul in cauza.
De asemenea, este posibil ca liderii coalitiei sa initieze consultari si cu opozitia pe aceasta tema, insa la sedinta de marti nu a fost stabilit un mandat precis in acest sens.
Coalitia de guvernare a convenit, marti, sa adopte tratatul de guvernanta fiscala agreat la nivel european prin procedura parlamentara, urmand ca un proiect de lege in acest sens sa fie elaborat in perioada urmatoare, potrivit unor surse din arcul guvernamental.
Partidele la putere au ajuns la aceasta decizie, in sedinta de astazi la care a participat si premierul Ungureanu, intrucat adoptarea tratatului prin modificarea Constitutiei ar fi fost dificila, in conditiile in care opozitia se opune modificarii Legii fundamentale inainte de alegerile parlamentare, au declarat sursele citate, pentru Mediafax. De de asemenea, ca presedintele si premierul sa fie imputerniciti sa semneze, la nivel european, tratatul in cauza.
De asemenea, este posibil ca liderii coalitiei sa initieze consultari si cu opozitia pe aceasta tema, insa la sedinta de marti nu a fost stabilit un mandat precis in acest sens.
Formatiunile coalitiei majoritare vor semna, cel mai probail miercuri, un protocol de sustinere a semnarii si ratificarii de catre Romania a tratatului UE de guvernanta fiscala. Acesta va fi deschis si opozitiei, de la care se asteapta dialog si pe alte teme ale agendei publice, au anuntat liderii partidelor coalitiei, dupa intalnirea de luni, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu.
“Am discutat cu partidele politice si propunerea pe care le-am facut-o a fost sa se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Din cate am discutat cu partidele de opozitie cu ocazia altor intalniri, nu exista opozitie din acest punct de vedere, dar trebuie sa avem convingerea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *