Liderii PNL spun ca “incidentul” cu stenogramele a fost depasit. Predoiu: Sunt partener cu Atanasiu

de Departamentul Corespondenti Publicat la: 23.05.2015 20:44 Ultima actualizare: 23.05.2015 20:45

Copresedintii PNL Vasile Blaga si Alina Gorghiu spun ca “incidentul” cauzat de stenogramele in care Teodor Atanasiu ii critica pe unii din colegii din PDL a fost depasit si ca membrii fostului PNL si ai fostului PDL fac o echipa, Catalin Predoiu afirmand ca el si Atanasiu sunt “parteneri” politici.

Liderii PNL au transmis un semnal de unitate, sambata, dupa Consiliul National al partidului care a avut loc la Pitesti.
Astfel, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa incheierea lucrarilor Consiliului National, Vasile Blaga si Alina Gorghiu au spus ca “incidentul” cauzat de stenogramele in care Teodor Atanasiu ii critica pe unii din colegii din PDL a fost depasit.

“Am avut acum doua saptamani o analiza colegiala fata de stenogramele care aparusera de la Bistrita si pot sa va spun ca am trecut peste toate tensiunile dintre noi. Sper sa nu mai avem ocazia sa discutam despre astfel de lucruri si eu imi cer scuze pentru cei care nu au avut puterea sa treaca peste aceste suparari”, a spus Vasile Blaga.
Si celalalt copresedinte al PNL, Alina Gorghiu, a declarat ca partidul a “trecut peste acel incident”.
“Si eu, si Vasile Blaga, si Catalin Predoiu, si TeodorAtanasiu, si Marian Petrache, si Gheorghe Flutur si multi altii suntem in aceeasi echipa”, a spus Gorghiu.
Direct vizat de afirmatiile facute de Teodor Atanasiu la Bistrita, potrivit stenogramelor aparute in presa, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a spus ca el si Teodor Atanasiu sunt “parteneri” politici.
“Sunt partener cu domnul Atanasiu, asa cum sunt si cu domnul Blaga, asa cum sunt si cu doamna Gorghiu”, a spus Predoiu, adaugand ca faptul ca PNL isi poate discuta problemele deschis “este o tarie a partidului, nu o vulnerabilitate”.
Afirmatiile liderilor PNL au fost facute in contextul in care sambata, la Consiliul National al partidului care a avut loc la Pitesti, prim-vicepresedintele Teodor Atanasiu nu a putut sa isi sustina discursul dupa ce o parte din cei prezenti in sala l-au huiduit si i-au strigat “Scuze! Scuze!”, el plecand de pe scena spunandu-le colegilor: “Multumesc pentru primire”.
Teodor Atanasiu a fost primit cu huiduieli, sambata, in momentul in care mers la pupitru si a vrut sa ia cuvantul la Consiliul National (CN) al PNL, care s-a desfasurat la Casa de Cultura din Pitesti.
Dupa inceperea discursului, o parte din cei prezenti in sala au inceput sa-i strige lui Atanasiu “Scuze! Scuze!”.
Copresedintele PNL Vasile Blaga a incercat sa ii calmeze pe contestatarii lui Atanasiu, facand apel la unitate: “Am o mare rugaminte: va rog sa ne respectam. Am spus ca am trecut peste toate si mergem inainte si va rog sa ne ascultam cu atentie”.
Apelul lui Blaga a fost insa ignorat, astfel ca Teodor Atanasiu si-a intrerupt discursul si a plecat de pe scena, spunandu-le colegilor sai din PNL: “Va multumesc pentru primire”.
Cei care l-au impiedicat pe Atanasiu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *