Liderul Al Qaida ii indeamna pe tinerii musulmani din Occident la atacuri teroriste

Liderul Al Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahri, le-a cerut tinerilor musulmani din Statele Unite si din tarile occidentale sa comita atacuri pe cont propriu pe teritoriul acestor tari, intr-o inregistrare audio postata duminica online, relateaza Agerpres.?
“Fac apel la toti musulmanii care pot lovi tarile care fac parte din coalitia cruciatilor sa nu ezite”, a spus Zawahri, referindu-se la tarile occidentale.
Citeste si:?REPORTAJ FOTO. Memorialul 11 septembrie: O calatorie emotionanta inapoi in timpul celui mai grav atentat din istoria SUA
Liderul gruparii teroriste a subliniat ca razboiul trebuie sa ajung in casele din Occident, si in mod special in SUA.?
“Trebuie sa ne concentram acum sa mutam razboiul chiar in caminele si orasele din Occidentul cruciat si in mod special in America”, a mai cerut liderul Al Qaida.
Al-Zawahri a sugerat ca tinerii musulmani din Occident sa urmeze exemplul fratilor Tarnaev si Kouachi, care au comis atentatele de la maratonul din Boston si respectiv atacurile de la revista Charlie Hebdo din Paris.
Potrivit Reuters, nu este clar cand anume a fost facuta inregistrarea, dar referirile la fostul lider al talibanilor, mollahul Mohamed Omar, ca si cum acesta ar fi inca in viata sugereaza ca inregistrarea este veche de cel putin doua luni. Moartea lui Omar a fost anuntata de guvernul afgan la sfarsitul lui iulie, aminteste agentia britanica de presa.
Al-Zawahiri, de profesie medic, si-a reiterat pozitia cu privire la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *