Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, si presedintele Turciei, Recep Erdogan, anunta normalizarea deplina a relatiilor ruso-turce

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, si presedintele Turciei, Recep Erdogan, si-au normalizat complet relatiile bilaterale dupa grava criza ce a urmat incidentului in care un avion militar rus a fost doborat la frontiera siriano-turca, transmite Agerpres.

“Am incheiat procesul de normalizare. Nu mai dorim sa folosim acest cuvant”, a spus Erdogan la conferinta de presa comuna cu Putin, desfasurata la Kremlin. “Suntem determinati sa imbunatatim si mai mult relatiile esentiale si speciale dintre cele doua tari”, a adaugat presedintele turc, subliniind ca asteapta ridicarea totala a sanctiunilor economice impuse tarii sale de catre Rusia.

Aceste sanctiuni au fost adoptate de Moscova in timpul crizei provocate de doborarea unui avion militar rus de catre aviatia turca la frontiera cu Siria, in noiembrie 2015. A urmat un an si jumatate de tensiuni, dar relatiile dintre Moscova si Ankara au intrat vara trecuta intr-un proces de normalizare, Putin ordonand atunci ridicarea unei parti a sanctiunilor, mai ales in sectorul turistic, dupa ce Erdogan a prezentat regrete pentru incidentul din 2015.
Alte incidente survenit intre timp, respectiv asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, de catre un politist turc si apoi uciderea a patru soldati rusi in Siria dupa ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *