Liderul extremist Geert Wilders le cere romanilor sa nu vina la munca in Olanda

Geert Wilders si alti doi membri ai Parlamentului olandez s-au prezentat, luni, in fata ambasadei Romaniei la Haga, insotiti de jurnalisti olandezi, inclusiv de televiziune.
MAE noteaza ca liderul PVV “a solicitat si a fost primit la o scurta discutie cu reprezentatii Ambasadei Romaniei la Haga scopul acesteia fiind, in principal, inmanarea, in plic deschis, a unei scrisori adresate ministrului roman al Muncii, Familiei, Protectiei sociale si Persoanelor varstnice, Mariana Campeanu”.
In scrisoare se mentioneaza faptul ca “liberalizarea pietei muncii va avea un impact nedorit asupra somajului, sistemului de asigurari sociale si nivelului de infractionalitate din Olanda”, motiv pentru care liderul PVV a solicitat partii romane “amanarea liberalizarii pietei muncii”, care ar trebui sa aiba loc la 1 ianuarie 2014.
Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, in cadrul intrevederii, care a durat aproximativ 5 minute, reprezentantul Ambasadei a subliniat “caracterul benefic al liberei circulatii in a genera crestere economica, in special in conditiile crizei actuale, atat pentru Romania, cat si pentru Olanda”.
Totodata, diplomatul roman a reamintit ca dreptul la libera circulatie a fortei de munca este “expresia unui principiu fundamental al UE, care trebuie respectat de toate statele membre, fiind un atribut al cetateniei europene.
Liderul Partidului Libertatii (PVV, extrema dreapta) Geert Wilders a protestat, luni, la Ambasada Romaniei de la Haga fata de deschiderea frontierelor olandeze pentru muncitori romani si bulgari.
Conform sursei citate, Wilders a venit la ambasada sa inmaneze o scrisoare in care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la venirea a romanilor si bulgarilor, care vor putea munci incepand de la 1 ianuarie 2014 fara restrictii pe piata olandeza. Dupa intalnire, liderul formatiunii antimigrare a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *