Liderul sectei Aum si alti sase membri au fost spanzurati pentru atacul cu gaz sarin de la metroul din Tokyo, in 1995

Atacul chimic organizat de Shinrikyo, a dus la moartea a 13 persoane si ranirea grava a altor 50. Alte 1.000 de persoane au avut probleme cu vederea in urma atacului.
Executiile au avut loc vineri dimineata si au fost confirmate de Ministerul Justitiei. Alti sase membri ai cultului au fost condamnati la moarte si executati.
In Japonia, executiile au loc prin spanzurare. Trei angajati ai penitenciarului apasa simultan un buton, astfel incat nimeni nu stie care a fost cel care a declansat trapa de deschidere. Executii nu sunt anuntate dinainte, iar condamnatii afla de obicei chiar in ziua respectiva, cu o ora inainte de final. Abia dupa moartea condamnatului este facut anuntul oficial de catre directorul inchisorii.
Asahara si urmaritorii sai au fost acuzati si de alte crime precum, si de un atac chimic anterior din 1994 care s-a soldat cu moartea a opt persoane si ranirea a altor 600.
Pe 20 martie 1995, membrii cultului au coordonat un atac chimic cu sarin, o substanta toxica, sub forma unui lichid inodor si incolor. Expunerea la sarin, chiar si la concentratii mici, poate duce la moartea persoanei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *