Lista politicienilor care spun “Hristos a inviat!” dupa gratii

Mai multi politicieni importanti din Romania isi vor petrece Pastele in inchisoare, fiind condamnati pentru infractiuni de coruptie sau care au legatura cu atributiile lor de serviciu. Potrivit unui articol realizat de Mediafax, printre acestia se numara Adrian Nastase, Relu Fenechiu, Catalin Voicu sau Gigi Becali.?
Nastase, a doua oara in inchisoare
Chiar daca este pentru a doua oara incarcerat, acestea sunt primele sarbatori pascale pe care fostul premier Adrian Nastase le petrece in spatele gratiilor. El este incarcerat la Penitenciarul Jilava, acolo unde executa pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, la care a fost condamnat in 6 ianuarie, pentru santaj si luare de mita, in dosarul cunoscut ca “Zambaccian” .
Adrian Nastase a fost condamnat pentru ca, in perioada 2002 – 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.
Fostul premier mai are o condamnare de doi ani de inchisoare, in dosarul “Trofeul calitatii”. Condamnat in 20 iunie 2012, Nastase a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata. Dupa condamnarea din dosarul Zambaccian, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, urmand ca instanta sa contopeasca cele doua pedepse.
Relu Fenechiu, 5 ani de inchisoare
Si pe Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, sarbatorile de Pasti il vor gasi incarcerat. El se afla la Penitenciarul de maxima siguranta Iasi, unde are de executat o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, la care a fost condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.
Relu Fenechiu a primit aceasta pedeapsa dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.
Tot in penitenciar, insa la Baia Mare, se afla fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan. El a fost condamnat definitiv in 25 februarie 2013, la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul “Caltabosul”, alaturi de un alt fost ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes. Avram Muresan se afla, insa, in inchisoare din mai 2012, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la sapte ani de detentie intr-un alt dosar, in care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.
In dosarul “Caltabosul”, Ioan Avram Muresan a fost judecat pentru complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, dupa ce a intermediat transferul unor produse alimentare (caltabos si tuica), in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro, de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, care au ajuns la Decebal Traian Remes. Fostul ministru Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul “Caltabosul”, a fost eliberat conditionat in 11 februarie, dupa ce a ispasit un an din pedeapsa.
Catalin Voicu, primul an in inchisoare
Fostii parlamentari Catalin Voicu, Nicolae Vasilescu, Dan Pasat si Emilian Cutean, in spatele gratiilor de Paste
Fostul senator Catalin Voicu nu va sarbatori Pastele cu familia, pentru ca el este incarcerat in Penitenciarul Rahova. Voicu a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2013, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie. El a fost gasit vinovat pentru ca a primit mita de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecator de la instanta suprema Florin Costiniu, la magistrati si politisti, pentru a obtine decizii favorabile in dosarele in care cei doi erau implicati.
Si fostii deputati Dan Pasat sau Emilian Cutean se vor afla in penitenciare in noaptea de Inviere. Dan Pasat a fost incarcerat dupa ce a fost condamnat definitiv, in decembrie 2013, de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu executare, pentru santaj si fapte de coruptie. Pasat a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca, in perioada octombrie – noiembrie 2009, sprijinit de Constantin Marin, a amenintat verbal si fizic, in mai multe randuri, doi reprezentanti ai unei firme, iar in 29 octombrie 2009 a exercitat acte de violenta asupra acestora. Amenintarile vizau integritatea fizica a celor doi reprezentanti ai firmei sau a membrilor familiilor acestora, pentru a-i determina sa semneze un contract de cesiune integrala a lucrarilor de aductiune a apei din comuna Varasti, judetul Giurgiu.
In cazul fostului deputat PSD Emilian Cutean, pedeapsa este mai mare, iar faptul ca a incalcat legea l-a facut sa ajunga la Penitenciarul Jilava. El a fost condamnat definitiv, de catre Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani de detentie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, in perioada in care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor.
Coleg cu Emilian Cutean la Penitenciarul Jilava este si fostul deputat Nicolae Vasilescu, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Fostul parlamentar a fost gasit vinovat pentru ca, alaturi de alte doua persoane, a cerut de la reprezentantul unor societati comerciale suma de doua milioane de lei, reprezentand 40 la suta din valoarea totala a unor lucrari de constructii efectuate in anii 2008 si 2009 de acele firme, in beneficiul a cinci primarii din judetul Constanta.
?
Sarbatori in inchisoare si pentru Gigi Becali, George Copos, Gheorghe Popescu si Mihai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *