Litera cu care incepe adresa de email influenteaza numarul de spamuri primite

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cinci, zece sau o suta de mesaje spam pe zi, in casuta noastra de e-mail. Unii primesc mai multe astfel de mesaje, altii mai putine. Un studiu recent a legat aceasta diferenta de litera cu care incepe fiecare adresa de e-mail. Astfel, aparent, adresele care incep cu litere precum „a”, „m” sau „s” vor primi mai multe spam-uri decat cele care incep cu „q” sau „y”, informeaza BBC.

Studiul a fost facut de specialistul in computere Dr Richard Clayton, de la Universitatea Cambridge, care a incercat sa afle de ce exista diferente mari intre numarul de mesaje spam pe care le primesc utilizatorii de e-mail. El a analizat aproximativ 550 de milioane de e-mail-uri trimise utilizatorilor serviciului de internet Demon, intre 1 februarie si 27 martie 2008. Britanicul a sesizat ca existau difernte intre numarul de mesaje primite, si acestea puteau fi cel mai adesea legate de initiala adresei de e-mail.

Astfel, pentru adresele care incep cu litere precum „a”, „m”, „r” sau „s”, 40% dintre mesajele primite sunt spam-uri, fata de cele care incep cu „q”, „z” sau „y” unde proportia este de numai 20%.

Explicatia pare sa stea in felul in care expeditorii spam-urilor genereaza noi adrese catre care isi trimit mesajele. De exemplu, daca exista o adresa valida de tipul nume@domeniu.com, spammerii vor incerca sa trimita un mesaj si la o adresa de tipul nume@altdomeniu.com, pentru a verifica daca este valida. Intrucat numele care incep cu litere ca a,m,r,s sunt cele mai des intalnite, aceste adrese vor fi cel mai afectate de spam-uri.

Studiul a ascos la iveala si cateva ciudatenii, a caror cercetarea va fi aprofundata. Spre exemplu adresele care incep cu litera „u”, primesc mesaje spam in proportie de peste 50%, in ciuda faptului ca sunt destul de putine la numar.

spot_imgspot_img