Liviu Dragnea vrea sa controleze si radioul public. Alesii PSD si ALDE au profitat de problemele penale ale fostului presedinte Miculescu, ca sa inlocuiasca intreaga conducere a SRR

Parlamentarii PSD si ALDE au ignorat o cerere a ANI de invalidare a mandatului lui Ovidiu Miculescu, declarat incompatibil. In schimb, au ales sa schimbe intreaga conducere a radioului, chiar daca institutia are un raport de activitate cu rezultate favorabile.
Fostul presedinte al Comisiei de cultura din Senat Georgica Severin (PSD) a fost votat, ieri, de catre plenul reunit al Parlamentului, in functia de director interimar al SRR, durata interimatului neputand fi mai mare de sase luni. Anterior, plenul reunit al Parlamentului a respins rapoartele de activitate ale Societatii Romane de Radiodifuziune pentru anii 2015 si 2016, ceea ce atrage de drept demiterea intregului Consiliu de Administratie, format din presedintele Ovidiu Miculescu si alti 12 membri. In favoarea demiterii CA au votat PSD, ALDE si USR in timp ce PNL si PMP s-au pronuntat in favoarea rapoartelor de activitate si, implicit, pentru pastrarea vechiului CA.

Citeste si:??Georgica Severin, sef interimar al Radioului Public?Comisiile de cultura ale Parlamentului au dat miercuri aviz pozitiv propunerii ca social-democratul Georgica Severin sa ocupe functia de presedinte director-general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune. Propunerea urmeaza sa fie votata si de plen.

Demiterea intregului Consiliul de Administratie vine desi SRR are cifre favorabile in anul 2016. Potrivit raportului respins de parlamentari, SRR a avut in 2016 un profit net de peste 22 de milioane de lei, cel mai mare din 1993 incoace. Soarta directorului schimbat din functie, Ovidiu Miculescu, parea pecetluita inca din octombrie anul trecut cand acestea s-a impotrivit eliminarii taxei radio de catre Liviu Dragnea, afirmand ca afecteaza independenta SRR.

Problemele lui Miculescu

In plus, Instanta suprema a decis definitiv, pe 1 februarie, ca Ovidiu Miculescu, presedinte-director general al Societatii Romane de Radio, a fost in incompatibilitate, respingand cererea acestuia de anulare a raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI). ANI l-a declarat incompatibil in 2013 intrucat ocupase, simultan, functia de membru in CA al SRR si cea de sef in cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). ANI a trimis Parlamentului o solicitare de vacantare a mandatului, dar aceasta a fost uitata in sertarele Comisiei juridice. Pe de alta parte, Miculescu este urmarit penal intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese, dosar in care sunt implicati alti patru membri ai actualului CA.

Chiar daca avea posibilitatea sa-l schimbe punctual pe Miculescu sau doar pe membrii din CA care au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *