Liviu Dragnea, despre noua lege a pensiilor: Este o lege a justitiei sociale. Toate pensiile vor creste. Care e noua formula de calcul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Romania TV ca nu se va intampla nimic cu legile justitiei in aceasta vacanta parlamentara. „Conducerea Camerei si colegii din Guvern lucram la cateva acte importante: legea pensiilor, avem proiecte de mari investitii, asteptam motivarea CCR privind Fondul Suveran de investitii. Trebuie sa citim cu atentie motivarea. Se fac discutii acum privind o posibila OUG privind legea offshore. Vrem sa punem in lege ca nu se scchimba acea cota. Nu e vorba de intelegere cu companiile. Poate o sa avem discutii. Ma intereseaza ce s-a convenit sa fie pus in formule, in lege.?
Luni premierul Dancila va avea o conferinta de presa si va prezenta un bilant al celor 6 luni de guvernare si va prezenta cele mai importante masuri adoptate, urmand ca in perioada urmatoare, sper, ca ministrii sa prezinte aceste lucruri. Va spun foarte sincer ca nu am avut nicio discutie despre remaniere. Nu stiu daca va exista. Va fi o discutie despre evaluare a actului de guvernare in sine.?
Despre legea pensiilor
„Despre noua lege a pensiilor, cateva principii: eu indemn Guvernul ca incepand cu luna august sa declanseze intalniri, dezbateri.? Ce face noua lege a pensiilor: indreapta inechitatile istorice. Oameni cu stagii egale, conditii similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi indreptata. Este o lege a justitiei sociale. Nicio pensie nu scapa. Toate pensiile vor creste. Recompenseaza mai bine munca. Aceasta noua lege va mari ritmul de crestere. Introducem 100% principiul contributivitatii. Cei care lucreaza la companii care nu le platesc asigurarile sociale pot avea probleme. Fiecare angajat va avea o informare anuala cu numarul de puncte acumulat.
Noua formula de calcul
„Care e noua formula de calcul: pensia va fi numarul de puncte inmultit cu valoarea punctului de referinta. Valoarea punctului de referinta e raportul dintre punctul de pensie din 2020 …

spot_imgspot_img