Liviu Pop cere pozitia PNL fata de constructia de camine studentesti si alte investitii ale Ministerului Educatiei

Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a declarat duminica, la Iasi, ca atitudinile politice trebuie lasate deoparte atunci cand e vorba de scoala, el cerand conducerii centrale a PNL sa isi exprime pozitia fata de investitiile pe care ministerul le are in proiect pentru caminele studentesti, dar si alte obiective educationale, conform Agerpres.
Aflat la Iasi pentru a lua parte la intrunirea Consiliului National al Rectorilor, ministrul Pop a mentionat ca a vizitat, cu aceasta ocazie, un camin studentesc finalizat anul acesta de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, precum si scoala primara din localitatea Paun, care fost finantata cu fonduri de la MEN.
El a spus jurnalistilor ca a fost surprins neplacut sa afle ca, in ultima sedinta a Consiliului Local Iasi, consilierii liberali au avut de obiectat in privinta Planurilor de Urbanism Zonal (PUZ) de constructie a patru camine studentesti.
“Am ramas surprins neplacut. (…) N-am inteles insa atitudinea unor consilieri locali PNL de a vota impotriva acestor PUZ. Cred ca, din punctul meu de vedere, cineva trebuie sa ne explice clar daca asta este pozitia oficiala a PNL – de a bloca constructia de camine studentesti, sau daca este o eroare, sa nu-i spun greseala, a consilierilor locali din Iasi.
Il rog pe domnul presedinte Orban, pe doamna Turcan, pe doamna Gorghiu sau cine mai conduce acest partid, presedintele statului, sa spuna care este pozitia PNL vizavi de constructia de camine studentesti si toate investitiile pe care urmeaza sa le facem. S-a intarziat foarte mult”, a afirmat ministrul Educatiei.
Potrivit declaratiilor ministrului Pop, 30 de camine studentesti vor fi construite cu finantare de la bugetul de stat, asa cum este prevazut in programul de guvernare, iar patru dintre acestea sunt repartizate universitatilor din Iasi.
“Din programul de guvernare, stiti ca noi avem alocate 30 de camine studentesti pe care vrem sa le finantam integral de la bugetul de stat. Acum o luna cand am fost la dvs, o luna si jumatate, aveam opt depuse, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *