Locuinta opozantului rus Aleksei Navalnii, perchezitionata

Politia rusa a efectuat perchezitii la locuinta principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, aflat in arest la domiciliu si anchetat in mai multe dosare penale, a anuntat, vineri, avocatul sau, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
Anchetatori, forte de politie si membri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) au descins la domiciliul lui Navalnii in jurul orei 04.00 dimineata, a precizat, pe Twitter, avocatul Vladimir Kobzev.
Sustinatorii lui Navalnii, care continua sa administreze blogul sau, au postat o fotografie cu el aflat in sufragerie si inconjurat de persoane in civil.
Navalnii, deja plasat in arest la domiciliu, cu interdictia de a folosi Internetul si telefonul, dupa ce a fost condamnat la cinci ani inchisoare cu suspendare, a fost acuzat de deturnare de fonduri, in detrimentul firmei franceze de cosmetice Yves Rocher, pentru care ar putea primi pana la 10 ani de inchisoare.
Cu toate acestea, perchezitia are legatura cu un alt dosar din urma cu opt ani, cand o societate condusa de Navalnii a fost acuzata de frauda in detrimentul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *